Obama vil diskutere Ruslands aggressioner på G7-møde

Den amerikanske præsident vil på G7-mødet signalere fælles modstand mod Ruslands aggressioner i Ukraine

Den amerikanske præsident Barack Obama er søndag ankommet til G7-mødet med et ønske om, at G7-landenes ledere vil fælles yde modstand mod Ruslands "aggression" i Ukraine.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Over de næste to dage vil vi diskutere vores modstand mod Ruslands aggressioner i Ukraine, siger han.

Samtidig fremhæver han fokus på blandt andet den globale økonomi, skabelsen af nye handelsaftaler og bekæmpelse af voldelig ekstremisme og klimaforandringer som emner, der vil blive diskuteret på G7-topmødet.

Lederne fra syv af verdens mest magtfulde lande mødes søndag og mandag på luksusslottet Schloss Elmau 120 kilometer fra München for at diskutere en række af landenes fælles problemer.

Tidligere hed gruppen G8, men den russiske præsident, Vladimir Putin, blev ekskluderet fra selskabet, da landet annekterede Krim-halvøen i Ukraine i marts 2014.

Ifølge nyhedsbureauet AFP markerede Barack Obama, at G7-landene står sammen mod Ruslands ageren i Ukraine-krisen ved at sige, at båndene mellem Tyskland og USA var "en af de stærkeste alliancer, verden nogensinde har set."

Den amerikanske præsident har forud for mødet gjort det klart, at krisen i Ukraine stod højt på dagsordenen for ham.

- Det er meget vigtigt, når vi kommer ud fra disse G7 -møder, at verden ses talende med én stemme. En stemme, der støtter de konsekvenser, konflikten har haft for Rusland, sagde Barack Obamas rådgiver Ben Rhodes lørdag med henvisning til EU's og USA's sanktioner mod Rusland.

- Rusland vil fortsat have sanktioner imod sig, indtil en løsning på konflikten er implementeret, sagde Ben Rhodes.

Også EU-præsident Donald Tusk har forud for G7-mødet et udtalt ønske om at signalere enhed mod Rusland i Ukraine-krisen.

- Min intention i dag er, at vi genbekræfter G7-landenes sammenhold om sanktionspolitikken, siger han søndag ifølge Reuters.

- Så i lyset af den nuværende situation vil jeg gerne slå meget klart fast, at hvis nogen vil starte en diskussion om at ændre sanktionerne, kan det kun være for at skærpe dem.

Tyskland er på mødet vært for USA, Canada, Japan, Italien, Frankrig og Storbritannien.

9 kommentarer
Vis kommentarer