Obersten fra Viborg er død

Jens Christian Lund eller bare "Oberst Lund" fra Viborg blev 73 år. Gennem livet har han haft mange titler

Jens Christian Lund er død i en alder af 73 år. Foto: Ernst Van Norde
Jens Christian Lund er død i en alder af 73 år. Foto: Ernst Van Norde

Den tidligere oberst, folketingspolitiker og fodbolddommer Jens Christian Lund er død. Søndag sov han stille ind i en alder af 73 år.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Jens Christian Lund havde mange titler gennem sit liv, og han blev kaldt "Oberst Lund". Han er født i Thy, men boede i Viborg.

Han boede den sidste tid på Plejecenter Liselund i Viborg, da han havde svær Parkinsons, oplyser hans familie til avisen.

En af titlerne var forfatter, han udgav i 2014 en erindringsbog med titlen "Obersten".

En lang karriere i forsvaret sendte Jens Christian Lund på udstationeringer i Cypern og Kroatien. I 1990'erne var han nogle år øverste chef for Forsvarets Værnepligt og Rekruttering.

Mange titler
Lund var senere regimentschef ved Prinsens Livregiment i Viborg og fra 2001 til 2005 i Skive. I disse år lagde han en stor indsats i opbygningen af de militære styrker i blandt andet de baltiske lande.

I 1997 var han blevet valgt ind i Viborg Byråd for Socialdemokratiet. I 2005 fortsatte turen til Folketinget, hvor han blandt andet beskæftigede sig med trafik- og erhvervspolitik - ikke forsvarspolitik.

Ved siden af det militære og politiske arbejde har Jens Christian Lund også været stærkt involveret i sport - blandt andet som fodbolddommer med både store danske og også internationale opgaver.

Han nåede at dømme næsten 3000 kampe.

Jens Christian Lund avlede vildsvin på kasernen, og derfra leverede han kød til prins Henrik, som han var nær ven med, skriver avisen.

"Oberst Lund" har modtaget 16 ordener og internationale medaljer. Han er både kommandør af Dannebrog og Estland, hertug af Litauen og har modtaget FN-medaljer fra Cypern og Balkan.