Økonomiminister: Grækerne må nu til det hårde arbejde

Efter at eurogruppen i EU har godkendt Grækenlands reformprogram må grækerne nu levere varen, siger minister

Følg Politik

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) siger, at Grækenland nu må leve op til aftalen med eurogruppen om forlængelse af låneprogram.

- Jeg er tilfreds med, at Grækenland nu planlægger at gennemføre en række reformer, så der dermed er opnået enighed i eurogruppen om en forlængelse af det græske låneprogram.

- Nu påhviler det så Grækenland at leve op til forpligtigelserne og gå i gang med det hårde arbejde, som det er at gennemføre reformerne, siger Morten Østergaard.

- Har du tillid til, at Grækenland vil kunne gennemføre hårde reformer og få grækerne til at betale mere i skat og mindske korruption?

- Det er da rigtigt, at et er at sende et brev til EU, og et andet er at gennemføre de reformer, som er nødvendige.

- Men den nye græske regering har påtaget sig et ansvar for at få landet ud af krisen. Der er ingen grund til at tro, at den ikke vil leve op til den forpligtelse. svarer Morten Østergaard.

Ministeren understreger, at den gældskrise, som Grækenland er havnet i, ikke kun skyldes finanskrisen og den efterfølgende økonomiske krise.

- Det er problemer, der er skabt før krisen. Der er nogle, der ikke betaler skat eller slipper billigt fra det i Grækenland. Det vil landet nu have styr på, ligesom det vil se på de udgiftsunge områder på statsbudgettet.

- Jo mere og jo længere tid man forsømmer at gennemføre reformer, desto større bliver oprydningsarbejdet, siger Morten Østergaard.

Andre eurolande, der også var i krise og skulle have økonomisk førstehjælp, er gået reformvejen, og det har hjulpet.

- Tag nu Portugal, der har betalt lån tilbage til IMF før tid. Reformerne er ikke i modstrid med fremgang og beskæftigelse, siger Morten Østergaard.

Eurogruppen nåede tirsdag til enighed om en forlængelse af det nuværende græske låneprogram med yderligere fire måneder fra udgangen af februar. Ellers ville låneprogrammet være udløbet.

I flere af eurolandene skal låneforlængelsen dog godkendes i de nationale parlamenter inden lørdag, hvor den nuværende aftale udløber.

I perioden frem til udgangen af april skal listen over reformer yderligere uddybes i dialog med trojkaen EU-Kommissionen, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB)

Danmark bidrager ikke til eurolandenes lån til Grækenland.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.