Østrigere får påbud om at bære maske når de handler

Supermarkeder i Østrig begynder at dele masker ud, som borgerne skal bære, når de køber ind

Alle østrigere skal fremover have en maske på, når de handler i supermarkeder. - Disse masker bliver delt ud foran supermarkeder. Og det vil være obligatorisk at bære dem, siger kansler Sebastian Kurz. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Alle østrigere skal fremover have en maske på, når de handler i supermarkeder. - Disse masker bliver delt ud foran supermarkeder. Og det vil være obligatorisk at bære dem, siger kansler Sebastian Kurz. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Alle østrigere skal fremover have en maske på, når de handler i supermarkeder.

Det oplyser Østrigs regering i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

Påbuddet bliver indført for at mindske spredningen af coronavirus, siger kansler Sebastian Kurz. Det skriver Reuters.

- Disse masker bliver delt ud foran supermarkeder. Og det vil være obligatorisk at bære dem, siger Sebastian Kurz.

Han tilføjer, at håbet med tiltaget også er, at flere generelt begynder at bære masker i offentligheden.

- Det er ikke en del af vores kultur, og det vil være en stor tilvænning for os. Men det er nødvendigt, at vi tager det her skridt for yderligere at mindske spredningen, siger Sebastian Kurz ifølge dpa.

Rundt om i verden er fabrikker sat på overarbejde for at producere mundbind, som der er stor efterspørgsel på i forbindelse med coronaudbruddet.

I nabolandet Tyskland er mange selskaber, især i tekstilindustrien, lagt om, så de nu laver værnemidler såsom masker. Det oplyser en talsmand for den tyske sundhedsminister mandag, skriver Reuters.

Han oplyser desuden, at Tyskland kan tage samme initiativ som Østrig, i takt med at der bliver skruet ned for andre forholdsregler.

Obligatoriske masker er ikke det eneste initiativ, som Østrig er kommet med mandag. Regeringen beordrer ligeledes alle hoteller lukket, skriver Østrigs nyhedsbureau APA.

Ifølge Reuters betyder tiltaget, at hoteller skal lukke for turister. Det er med tanke på, at påskeferien er lige om hjørnet.

- Vi vil stoppe turisternes brug af hoteller i denne fase, siger sundhedsminister Rudolf Anschober ifølge Reuters.

Det fremgår ikke, hvor længe lukningen kommer til at vare.

Østrig er med de seneste påbud et af de lande i Europa, som har taget de mest drastiske tiltag i kampen mod coronavirus. Østrig har i forvejen indført udgangsforbud.

Dermed er det altså kun tilladt at tage en tur ud at handle, hvis det er absolut nødvendigt. Borgere bør forlade deres hjem så sjældent som muligt, mener den østrigske regering.

Mandag er der over 9000 smittetilfælde i landet, hvor der er over 100 coronarelaterede dødsfald.