Offentliggør resumé fra Trump-rapport

Et resume af den længe ventede rapport om Ruslands indblanding i præsidentvalget er nu afleveret til kongressen

Foto: ALEX WONG / Ritzau Scanpix
Foto: ALEX WONG / Ritzau Scanpix

USA's justitsminister William Barr har afleveret sit resumé af Robert Muellers rapport om Ruslands indblanding i præsidentvalget til kongressen.

Rapporten blev indleveret til justitsministeriet fredag aften omkring klokken 22, og søndag eftermiddag fik kongresmedlemmer en besked om, at de snart ville modtage et brev fra justitsministeren med hans resumé.

Det resumé er altså kommet nu.

Robert Mueller fandt i sin rapport ikke, at der var beviser for, at Trump-kampagnen har samarbejdet med Rusland, eller at Rusland på nogen måde koordinerede med kampagnen, skriver CNN.

- Den særlige anklagers undersøgelse har ikke vist, at Trump-kampagnen eller nogen i forbindelse med denne konspirerede eller koordinerede med Rusland i et forsøg på at påvirke præsidentvalget i 2016, skriver justitsministeren i sit brev til kongressen.

Donald Trump har reageret på Twitter, efter resuméet fra Robert Muellers rapport blev offentliggjort.

- Ingen aftalt spil, ingen hindring af efterforskningen, komplet og total FRIKENDELSE. BEVAR AMERIKA STOR, skriver præsidenten på Twitter.

Donald Trump er hverken frikendt eller kendt skyldig i forhold til at have hindret efterforskningen. Foto: MANDEL NGAN / Ritzau Scanpix
Donald Trump er hverken frikendt eller kendt skyldig i forhold til at have hindret efterforskningen. Foto: MANDEL NGAN / Ritzau Scanpix
 

Justitsministeren og hans vicejustitsminister, Rod Rosenstein, besluttede ifølge CNN, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at retsforfølge præsident Donald Trump for at have hindret efterforskningen.

- Selvom denne rapport ikke konkluderer, at præsidenten begik en lovovertrædelse, så frifinder den ham heller ikke, citerer justitsministeren Robert Mueller for at have sagt.

I løbet af den 22 måneder lange efterforskning afhørte Robert Mueller ifølge CNN omkring 500 vidner og sendte 13 anmodninger om bevismateriale til andre lande.

Det førte til anklager mod 37 personer, hvilket inkluderer seks af præsidentens samarbejdspartnere, 26 russere og tre russiske virksomheder.

Syv af de anklagede har kendt sig skyldige, mens Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort, blev dømt ved retten.

Flere af retssagerne fortsætter, selvom Mueller har afleveret sin rapport. Der vil dog ikke komme flere anklager fra Robert Mueller.

Justitsministeren fortæller, at han vil offentliggøre 'så meget som muligt' fra rapporten. I den forbindelse vil han samarbejde med Robert Mueller om at få skåret de ting ud af rapporten, som har forbindelse til igangværende sager eller er hemmelige oplysninger.

Demokraterne kræver, at rapporten bliver offentliggjort i sin helhed.

Robert Mueller har afleveret rapport om Rusland-undersøgelse

Seks Trump-folk, der blev fældet af Mueller

Demokrater: Trump må ikke smugkigge i rapport