Officielt: Chok - Storbritannien forlader EU

Politisk jordskælv: Ifølge BBC er det nu officielt - Storbritannien forlader EU

Ekstra Bladets James Kristoffer Miles kommer her med en reaktion på Storbritanniens nej til EU

LONDON (Ekstra Bladet) Et politisk jordskælv har ramt Europa.

Ifølge BBC er det nu officielt, at Storbritannien forlader.

Dermed er en af de største politiske beslutninger i nyere europæisk historie virkelighed.

Foto: Jakob Jørgensen Politik Ukip-leder Nigel Farage tror på sejr

Mod ALLE odds
Sejren til EU-modstanderne sender allerede rystelser gennem valutamarkederne og har sendt det britiske pund helt ned under gulvbrædderne, og beslutningen går mod alle odds på bettingmarkederne samt en lang række meningsmålinger, der de seneste dage har spået fortsat britisk EU-medlemskab.

Men i løbet af nattens optælling stod det hurtigt klart, at ikke alt var, som spåkonerne forudsagde.

Store flertal for Brexit - britisk exit fra EU - vrimlede frem i provinsbyer som Middlesbrough, Sunderland, Luton samt i næsten alle landområder i England.

Store flertal for fortsat EU-medlemskab i London, Skotland og til dels Nordirland har ikke kunnet dæmme op for EU-skepsisen i særligt de gamle arbejderklasseområder i Nordengland og omkring Birmingham i The Midlands.

Farage: Vores Independence Day
En af EU-modstandernes ledere, UKIP-frontfiguren Nigel Farage, spåede først på aftenen, at Storbritannien fortsat ville være medlem af EU, når natten var omme.

Og da Ekstra Bladet mødte UKIP-lederen til valgfest i det centrale London før midnat, var der en trykket stemning hos aktivisterne og hovedpersonen selv.

Ved fire-tiden var Farage imidlertid i et helt andet humør, da han i den første de facto sejrstale blandt de politiske ledere i Storbritannien turde kalde sejren.

- Hvis stemmerne passer, er det her en sejr for almindelige og for ordentlige mennesker. Vi har kæmpet mod store banker, løgne og korruption, og i dag vil ærlighed og ordentlighed vinde, lød det fra UKIP-lederen, der kalder det en ny 'Independence Day' for Storbritannien.

1 af 2 Nigel Farage er sejrherre i Storbritannien. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Se med fra Downing Street 10 i London, hvor David Cameron forventes at tale
373 kommentarer
Vis kommentarer