Officielt: Trump kommer til Danmark

Det Hvide Hus bekræfter nu, at Donald Trump besøger Danmark fra 2. til 3. september

Det var under dette interview, hvor præsidenten bekræfter, at han besøger Polen, at han luftede sløret for, at han nok også ville komme til Danmark. Video: AP

Donald Trump kommer som den fjerde amerikanske præsident i historien på besøg til Danmark.

Han rejser til Danmark og Polen fra den 31. august til den 3. september, og heraf bruger han de sidste to dage i Danmark.

Det bekræfter Det Hvide Hus, og Kongehuset har også udsendt en pressemeddelelse om besøget.

Allerede tirsdag lod Trump det sive, at han overvejede et besøg i Danmark i forbindelse med, at han skal til Polen.

- Vi tager muligvis også til Danmark. Vi er ved at undersøge det i øjeblikket, sagde han til den amerikanske presse.

Trumps forgængere Clinton, Bush og Obama har også gæstet Danmark.

Se også: Trump overvejer Danmark

Inviteret af dronningen
I en pressemeddelelse fra Kongehuset lyder det, at Donald Trump og hans hustru besøger landet på en invitation fra Hendes Majestæt Dronningen. 

Dels skal præsidentparret besøge dronningen, og ifølge Det Hvide Hus skal Trump også holde møde med ledere fra erhvervslivet.

'Præsidentens og førstedamens besøg skal understrege de historiske bånd mellem USA, Polen og Danmark så vel som vores villighed til at konfrontere regionens mange fælles sikkerhedsudfordringer,' lyder det i en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus.  

Trump kommer - måske - til Danmark i begyndelsen af september. Her vil han formentlig snakke om Grønland og sikkerhedspolitik. Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix Politik - 31. jul. 2019 - kl. 16:34 Ekspert: Derfor vil Trump til Danmark

Også statsminister Mette Frederiksen kan se frem til at lukke Trump ind i sine gemakker.

'Jeg ser frem til at møde den amerikanske præsident i Danmark, hvor vi vil drøfte globale emner af fælles interesse, og hvordan vi sammen kan styrke samarbejdet mellem Danmark og USA inden for blandt andet sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål og fremme af samhandel og investeringer,' lyder det fra statsministeren i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

1414 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere