Opbakningen til SPD's Sigmar Gabriel falder

De tyske socialdemokrater genvælger vicekansler Sigmar Gabriel som partiformand. Men støtten til ham falder

Tysklands regerings vicekansler, Sigmar Gabriel, kan stadig kalde sig formand for socialdemokraterne i SPD, men han har alligevel fået noget at tænke over på partikongressen i den tyske hovedstad, Berlin.

For ved afstemningen om formandsposten fredag eftermiddag viste det sig, at støtten til ham er vigende.

Kun 74,3 procent af de delegerede stemte på Sigmar Gabriel som partiformand. Ved forrige valg i 2013 fik han 83,6 procent af stemmerne, og dengang var det heller ikke helt godt.

Normalt går en SPD-leder efter solide 90 procent af de delegeredes opbakning.

Inden afstemningen om formandsposten appellerede Sigmar Gabriel til de delegerede og bad dem stemme på ham.

Han sagde, at han vil lede partiet til valgsejr i 2017. Her vil partiet, hvis hans vurdering holder stik, vinde forbundskanslerposten.

Han opfordrede utilfredse delegerede til at lade være med at tænke på meningsmålingerne, som lige nu kun giver partiet opbakning fra omkring 25 procent af vælgerne.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at den vigende støtte er en indikation på, at der er udbredt utilfredshed med den kurs, som Gabriel har bragt partiet ind på i koalitionsregeringen med det konservative parti CDU, som ledes af forbundskansler Angela Merkel.

Sigmar Gabriel har på kongressen accepteret valget, men har også erkendt, at hans politik muligvis ikke er tilstrækkeligt venstreorienteret efter mange SPD-medlemmers opfattelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer