Opgør mellem far og datter ryster Front National

Marine Le Pen beskylder sin far for at sabotere partiets nye kurs op til det næste præsidentvalg

Marie Le Pen og hendes far Jean-Marie. (Foto: AP)
Marie Le Pen og hendes far Jean-Marie. (Foto: AP)
Følg Politik

En stadigt mere forbitret familiestrid mellem lederen af Front Nationale, Marine Le Pen, og hendes far, Jean-Marie Le Pen, nåede onsdag nye højder, da partilederen beskyldte den 86-årige partistifter for at sabotere alle bestræbelser på at få etableret bevægelsen i den brede politiske midte.

Jean-Marie Le Pen, som i sidste uge forsvarede en gammel udtalelse om, at 'nazisternes gaskamre var en detalje i historien', blev tirsdag citeret for at kalde Frankrigs spansk-fødte premierminister, Manuel Valls, for 'indvandreren'.

Derudover har Jean-Marie Le Pen forsvaret Philippe Pétain, som var regeringsleder i Frankrigs forhadte samarbejdsregering under den nazistiske besættelse under Anden Verdenskrig.

- Jean-Marie Le Pen synes at have anlagt en strategi, som er en blanding af den brændte jords politik og politisk selvmord, hedder det i en stadig hårdere kritik fra datteren Marine Le Pen, som overtog partilederposten efter sin far i 2011.

Far og datter i en kærlig omfavning. I dag er der iskold luft mellem de to. (Foto: AP)
Far og datter i en kærlig omfavning. I dag er der iskold luft mellem de to. (Foto: AP)
 

- Hans status som æresformand giver ham ikke ret til at kapre Front National med vulgære provokationer, der øjensynligt har til formål at skade mig, og som uheldigvis rammer hele bevægelsen, siger hun.

Marine Le Pen har forsøgt at få ændret partiets ry for at være antisemitisk og tiltrække flere moderate vælgere fra midten i forbindelse med forberedelserne til Frankrigs næste præsidentvalg i 2017.

Meningsmålinger tyder på, at Marine Le Pen vil gå videre til en anden valgrunde, hvor kun de to bedst placerede præsidentkandidater deltager.

Ifølge meningsmålingerne vil hun dog ikke kunne vinde en anden runde, hvor modstanderen blandt andre kan blive tidligere præsident Nicolas Sarkozy.

Jean-Marie Le Pens seneste udtalelser er fremsat til det stærkt højreorienterede magasin Rivarol.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind