Oppositionsparti i Nigeria: Vi har vundet præsidentvalg

Talsmand for oppositionspartiet APC erklærer, at sejren er i hus ved præsidentvalget i det afrikanske land

Præsident Goodluck Jonathan har tabt præsidentvalget i Nigeria - lyder det fra rivalen.

Muhammadu Buhari fra oppositionspartiet har taget sejren ved weekendens valg, siger en talsmand for hans parti APC og kalder det "historisk".

- Det er første gang i Nigeria, at en siddende regering bliver stemt fra magten alene ved demokratiske midler, siger talsmanden Lai Mohammed.

- Det nigerianske folk har erobret magten.

De første meldinger fra valgstederne lød, at der var dødt løb mellem den afgående præsident Goodluck Jonathan og Buhari.

Se også: Nigeria: Udfordrer fører med 2,5 millioner stemmer

Talsmanden ser ingen grund til bekymring for, om Jonathan vil erkende sit nederlag.

- Han har sagt adskillige gange, at han vil slippe magten, hvis han blev stemt ud ved et fair og frit valg, siger Lai Mohammed.

Goodluck Jonathan har været præsident siden 2010, og Muhammadu Buhari har tidligere har stået i spidsen for et militærregime i landet efter et kup i 1983.

Muhammadu Buhari siger nu, at han er blevet demokrat.

I de fem år Goodluck Jonathan har stået i spidsen for Afrikas mest folkerige land, har Nigeria været plaget af korruption, og den afgående politiske ledelse har ikke formået at bekæmpe islamisterne i Boko Haram - tværtimod.

Boko Haram har vundet terræn det seneste år i den nordøstlige del af landet, og gruppen har de seneste måneder også angrebet i nabolande.

For at snuppe sejren i første valgrunde skal en kandidat ud over flest stemmer også have mindst 25 procent støtte i to ud af tre af landets 36 stater og i hovedstadsområdet.

Ellers følger en anden valgrunde.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere