Annonce:
Annonce:

Opråb efter boom i elpriser

Prisstigninger på elektricitet og benzin har trukket forbrugerpriserne op, så hverdagen er blevet dyrere

Høje energipriser er et problem, eksempelvis for pensionister, mener Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Høje energipriser er et problem, eksempelvis for pensionister, mener Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Regeringen er klar til at indlede forhandlinger om de høje energipriser.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har indkaldt Folketingets partier til drøftelser på tirsdag i næste uge om emnet.

- Regeringen ser med stor alvor på de stigende energipriser, som vi med voksende bekymring har fulgt helt tæt, siger Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar.

Torsdag skrev Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i et brev til finansminister Nicolai Wammen (S), at han gerne så, at regeringen indkalder til forhandlinger.

- Rigtig mange oplever lige nu voldsomme prisstigninger på varme og el, som desværre gør det meget dyrere at være dansker.

- Det rammer især pensionister og andre, der kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen, siger Ellemann-Jensen i en skriftlig kommentar.

Annonce:

Venstre har blandt andet foreslået at afsætte 50 millioner kroner målrettet til pensionister, som så kan søge om et varmetillæg.

De 50 millioner kroner kommer oven i de 100 millioner kroner, som regeringen i slutningen af sidste år afsatte i en såkaldt varmepakke til kommunernes øgede udgifter.

Eksempelvis til personligt tillæg til pensionister og kontanthjælpsmodtagere. Venstre har også foreslået at sænke elafgiften.

Også i regeringens støttepartier SF og Enhedslisten ser man gerne, at der bliver givet støtte til at varme de danske hjem op.

- Det er ikke alle familier, hvor pengepungen kan holde til store uventede udsving i varmeregningen - også selv om det kan være kortvarigt.

- Derfor vil vi finde penge til et varmetilskud til de borgere, som rammes særligt hårdt af stigende varmepriser, lyder det fra SF's klima- og energiordfører, Signe Munk.

Hun foreslår, at tilskuddet bliver finansieret fra statslige indtægter fra salg af CO2-kvoter.

Annonce:

Fra Mai Villadsen, der er politisk ordfører fra Enhedslisten, lyder det, at det er på tide, at regeringen indkalder til forhandlinger om energipriserne.

- Enhedslisten har råbt op siden starten af november, og mange familier, pensionister og udsatte grupper er allerede enormt pressede, skriver hun på sin Twitter-profil.

Stigende energipriser har i en periode været med til at gøre hverdagen dyrere for danskerne. Tendensen er fortsat i december, hvor forbrugerpriserne er steget med 3,1 procent i forhold til samme måned året før.

Det viste en opgørelse fra Danmarks Statistik tidligere på ugen.

Særligt prisstigninger på elektricitet og benzin har trukket forbrugerpriserne op.

De højere priser koster en gennemsnitlig familie flere tusind kroner om året. Det vurderede privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer tidligere på ugen.

- Forbrugerpriserne bevæger sig i øjeblikket med høj fart.

Annonce:

- Det betyder, at det bliver dyrere at være dansker, og en helt almindelig børnefamilie skal have 14.100 kroner mere op af lommen for at købe de samme varer og tjenester som for et år siden, sagde han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: