Opråb fra Udkantsdanmark: Sænk skatten på Lolland

Valgfart2015: Virksomhederne skal have bedre muligheder for at tiltrække arbejdskraft, og det vil de få, hvis skatten sænkes, lyder det fra Lolland, hvor Ekstra Bladets Valgfart mandag tog opstilling

Hvis det skal være muligt at tiltrække arbejdskraft til Lolland, skal blandt andet skatten sænkes. Sådan lyder opråbet nu fra Lolland, hvor Ekstra Bladets Valgfart i dag har taget opstilling på Axeltorv i Nakskov.

Og netop tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er en af de væsentligste udfordring for Lolland-Falster, lyder det fra Steen Wæver, erhvervsudviklingschef fra Business LF, der har kontakt til 250 virksomheder og blandt andet vejleder iværksættere, der ønsker at etablere sig i området.

- Virksomhederne skal have nogle fornuftige vilkår. Meget lavpraktisk er mobildækning og bedbånd et stort issue. At få det til at virke i første omgang, er helt sikkert en vigtig ingrediens. Men så handler det også om, at man tør tage nogle risikofyldte beslutninger. Tag Nakskov ud som et område, hvor nogle virksomhedstyper kunne få skattebegunstigelse. Det gør man eksempelvis i Frankrig, siger han.

Ole K. Jørgensen, indehaver af Estate Ejendomsmægler i Nakskov, vil have flere offentlige arbejdspladser til byen.

Ifølge erhvervsudviklingschefen er der god efterspørgsel hos virksomhederne, men de har svært ved at tiltrække arbejdskraft. Det bekræfter ejendomsmægler Ole K. Jørgensen, der er indehaver Estate i Nakskov. Han vurderer, at det er vigtigt at få statslige arbejdspladser til området, så der er arbejde til såvel mand som kone:

Dansk politik Politikerne lytter ikke - Få dit spørgsmål igennem her

- Dengang vi både havde politistation og sygehus i byen, var der sådan set arbejdspladser hernede. Vi ser mange gange, at politibetjentenes kone havde et offentligt arbejde. Selv om der er beskæftigelse til manden, er der ikke til konen, og så er det stensikkert, at de ikke kommer herned og bo, siger Ole K. Jørgensen.

Steen Wæver, erhvervsudviklingschef fra Business LF, mener, at det vil have bedre skattevilkår til Lolland-Falster.

Også skipper Otto Paludan, der sejler den gamle postbåd på Nakskov Fjord, mener, at der skal gøres mere for virksomhederne:

- Jeg hader det ord Udkantsdanmark. Vi får nogle penge til at rive gamle huse ned for, og det er vi glade for. Men ret beset er det jo en afviklingsstøtte.

- Engang imellem slår man i bordet og siger, at nu skal vi flytte statsarbejdspladser til provinsen, men det sker jo aldrig.

Ekstra Bladets Valgfart besøger hele ugen byer rundt omkring i Danmarks yderområder:

98 kommentarer
Vis kommentarer