Opsigtsvækkende: Indfører flygtninge-stop resten af året

Texas kommer ikke til at tage imod flere flygtninge i år, siger statens guvernør

Texas udnytter som den første stat, at præsident Donald Trump har gjort det muligt for stater at afvise flygtninge i at bosætte sig. Her ses guvernør Greg Abbott (i midten) i samtale med præsidenten i 2017. Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix
Texas udnytter som den første stat, at præsident Donald Trump har gjort det muligt for stater at afvise flygtninge i at bosætte sig. Her ses guvernør Greg Abbott (i midten) i samtale med præsidenten i 2017. Foto: Evan Vucci/Ritzau Scanpix

Som den første amerikanske stat afviser Texas at tage imod flygtninge for resten af 2020.

Det melder Texas' guvernør Greg Abbott ifølge blandt andre The Guardian.

Guvernøren skrev et brev til det amerikanske udenrigsministerium, hvori han gør netop dette klart til trods for, at staten historisk set har taget imod mange flygtninge.

En bruger på twitter har lagt brevet fra guvernøren ud på det sociale medie.

Artiklen fortsætter efter tweetet...

42 af de 50 stater har indtil videre ellers accepteret at tage imod flygtninge, selvom Trump-administrationen har gjort det muligt for stater og lokale områder at afvise dette.

Texas er den første stat til at gøre brug af muligheden, mens de resterende stater har frem til 21. januar til at beslutte sig.

Statens guvernør Greg Abbott fremhæver i brevet til udenrigsminister Mike Pompeo, at Texas har handlet i nød.

- Texas har skullet håndtere en overordentlig stor mængde flygtninge grundet et ødelagt immigrationssystem, skriver Abbott.

- Nu har staten og dens non-profit organisationer ansvar for at tage hånd om alle dem, der allerede er her, står der længere nede i brevet.

I brevet fremgår det dog også, at man som flygtning godt på sigt kan bosætte sig i Texas. Det kræver dog, at man i forvejen har været bosat i en anden stat.

Ifølge The Guardian har Texas genhuset 88.300 flygtninge, hvilket kun er overgået af staten Californien.

Den 58-årige Martin var meldt savnet i 11 dage, før han blev fundet i live i vinterlandskabet i Grand Canyon i USA. (Foto: Shutterstock og National Park Services) Samfund Forsvandt i Grand Canyon: Fundet i live efter 11 dage

Trevor Rowe er blevet anholdt i sagen som sigtet for mordet på den lille pige. Politifoto: Facebook/Luddock Police Department 112 Baby død i rygsæk: Lå timevis i bilen

230 kommentarer
Vis kommentarer