Optælling: Tæt løb i Iowa

Vælgermødet i Iowa ser ud til at blive en tæt affære

Pete Buttigieg fører, nu hvor 62 procent af stemmerne er talt op. Video: Reuters

Efter megen kaos og forsinkelse er de første resultater af vælgermødet i Iowa nu begyndt at tikke ind.

Med knap to tredjedele af stemmerne optalt ved det såkaldte caucus i Iowa fører kandidaten Pete Buttigieg. Caucus svarer på dansk til vælgermøder.

Vælgerne har skullet pege på, hvem de foretrækker som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat. Den person, der i sidste ende bliver nomineret, skal udfordre den nuværende præsident, Donald Trump, ved valget i november.

Bernie Sanders har med 62 procent af stemmerne optalt næststørst opbakning, mens Elizabeth Warren får tredjeflest i delstaten Iowa.

Sanders står indtil videre til at få 25 procent af stemmerne, mens Warren må nøjes med 18. Den tidligere vice-præsident Joe Biden har indtil nu skrabet 16 procent af stemmerne sammen.

Ingen af dem er dog på niveau med den 38-årige Pete Buttigieg fra Indiana, der er blevet stemt på af 27 procent.

Det var ellers ventet, at valgresultaterne skulle ligge klar få timer, efter at valgstederne lukkede natten til tirsdag.

Men de kommer altså først nu, godt et døgn efter.

Demokraterne i Iowa forklarer forsinkelsen med, at der har været problemer med en app, der er blevet anvendt i forbindelse med vælgermødet.

Læs mere om det forsinkede vælgermøde her:

De fem topkandidater i Iowa på scenen. Fra venstre mod højre: Amy Klobuchar, Pete Buttigieg, Elizabeth Warren, Joe Biden og Bernie Sanders. Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix Politik - 4. feb. 2020 - kl. 14:44 Valgkaos totalt: - Det er ulandslignende tilstande

Opdateres ...

309 kommentarer
Vis kommentarer