Optrapning: USA beslaglægger nordkoreansk fragtskib

Præsident Trump følger situationen i Nordkorea tæt, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP

SA har beslagt det nordkoreanske fragtskib 'Wise Honest'. Foto: USA's udenrigsministerium
SA har beslagt det nordkoreanske fragtskib 'Wise Honest'. Foto: USA's udenrigsministerium

Forholdet mellem USA og Nordkorea er i disse dage igen blevet sat på hård prøve.

Tidligere på torsdagen affyrede regimet i Nordkorea to missiler på trods af løfter om det modsatte under topmødet mellem præsident Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, i Hanoi tidligere på året.

Se også: Sydkorea: Nordkorea har affyret to missiler

Torsdag aften oplyser Trump-administrationen således, at den har beslaglagt et nordkoreansk fragtskib, som ifølge amerikanske embedsmænd er blevet brugt til at transportere kul. Det er i strid med internationale sanktioner.

Sådan skriver flere internationale medier, herunder Washington Post.og CNN.

- Dette sanktionsbrydende skib er nu taget ud af ligningen, fortæller John Demers fra det amerikanske justitsministerium.

Skibet, som første gang blev konfiskeret af et andet lands maritime myndigheder i Indonesien i april sidste år, er nu beslaglagt af USA.

- Det er på vej mod amerikansk territorialt farvand, lyder det videre fra det amerikanske justitsministerium

Skibet, som også sejler med tungt maskineri til Nordkorea, er et af landets største.

Donald Trump siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at han 'følger situationen i Nordkorea meget tæt'. Det sker, mens han mødes med Kinas præsident,  Xi Jinping, der torsdag aften dansk tid forhandler om en ny handelsaftale mellem USA og Kina i Washington.

Det er ikke første gang, at nordkoreanske fragtskibe bliver tilbageholdt på grund af mistanke om kulfragtning mellem Kina og det lukkede land på Den Koreanske Halvø.

FN's sikkerhedsråd vedtog i 2017 en resolution, der forbyder Nordkorea at eksportere kul.

Det er første gang, at USA har beslaglagt et nordkoreanske fragtskib for at bryde sanktioner.

Donald Trump og Kim Jong-un på det første topmøde mellem de nationer, hvor de blev enige om nedrustning. Foto: AP Politik - 4. aug. 2018 - kl. 08:58 FN-rapport: Nordkorea blæser på sanktioner og forbud

Stærkt bekymrende
Nordkorea har torsdag formiddag dansk tid skudt to kortrækkende missiler ud over havet torsdag, oplyser Sydkoreas militær.

Det kommer, mindre end en uge efter at landets leder, Kim Jong-un, personligt overværede testaffyringer af en række missiler og raketter.

Fra Sydkoreas præsidentpalads lyder reaktionen, at affyringerne er 'stærkt bekymrende', og at de ikke hjælper på bestræbelserne for at dæmpe spændingerne på Den Koreanske Halvø.

De to missiler blev affyret i østlig retning ud over havet. De fløj henholdsvis 420 og 270 kilometer og nåede op i 50 kilometers højde, inden de landede i havet, oplyser Sydkoreas militær i en pressemeddelelse.

Opdateres ...

Se også: Nordkorea affyrer 'uidentificeret projektil'

Se også: Nordkorea tjente milliarder på handel med kinesere: Nu straffer USA firmaer

Se også: USA vil øge kontrollen med skibe ud for Nordkorea

I november dukkede en båd med otte døde nordkoreanere op på Japans kyst. Nu er det sket igen. Foto: Ritzau Samfund - 13. dec. 2017 - kl. 23:23 Nyt 'spøgelsesskib' dukker op ved Japans kyst: Fortæller om den desperate situation i Nordkorea

Foto: AP Photo/Alex Brandon Samfund - 29. dec. 2017 - kl. 06:31 Trump beskylder Kina for at forsyne Nordkorea med olie

69 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere