Otto: Jeg skal betale 10.000 for at betale 2.000

Otto Paludan skal hyre hamrende dyr revisor for at sejle turister rundt i Nakskov. Såvel Socialdemokraterne som Dansk Folkeparti vil se på reglerne

Socialdemokraten Ole Hækkerup og Dansk Folkepartis Søren Espersen blev mandag klogere på noget af den lovgivningen, som gør det svært at være iværksætter i Danmark.

Det skete da de to folketingspolitikere var ombord på Ekstra Bladets Valgfart, som mandag havde lagt vejen forbi Nakskov på Lolland, hvor temaet var: hvad gør politikkerne for det såkaldte Udkantsdanmark.

Her kunne Otto Paludan, der sejler turister rundt på den gamle postbåd på Nakskov Fjord, fortælle om regler, der gør det dyrt og besværligt for ham:

- Begynder jeg at fortælle, hvor vi sejler hen, er det guidning og sammen med sejltur, betyder det, at man skal være medlem af Rejsegarantifonden, fordi så er det en pakkerejse.

Politik - 16. mar. 2015 - kl. 19:32 Opråb fra Udkantsdanmark: Sænk skatten på Lolland

- Vi skal nok af med omkring 2000 kroner om året til Rejsegarantifonden, men derudover skal jeg hvert halve år indlevere et regnskab, der skal revideres af en statsautoriseret revisor, og det kan ikke gøres for under 10.000 kroner.

Altså skal jeg betale 10.000 kroner for at slippe 2000 kroner.

Såvel Søren Espersen som Ole Hækkerup kvitterede med hovedrysten:

- Nu kender jeg ikke på stående fod detaljerne, men hvis du vil skrive det her til mig, så vil jeg tage det om sige: helt ærligt kan vi ikke gøre noget ved det her, lød det fra Ole Hækkerup.

Søren Espersen var også klar til opbakning:

- Når Ole så ikke har lyst problemet, kan du mødes med mig bagefter, lød det fra Søren Espersen til stor morskab for de tilhører, der var om bord på Ekstra Bladets bus.

Ekstra Bladet kører i denne uge rundt i hele Danmark og bringer borgernes stemme til politikerne. Mandag var det Nakskov. Tirsdag bliver det Svendborg. Onsdag går turen til Sønderborg, inden Holstebro og Thisted bliver besøgt henholdsvis torsdag og fredag. Og alle er velkommen, lyder det fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen:

- Kom til vores bus og give os din mening, så skal vi nok bringe den til politikerne.

- Vi er folkets avis, og derfor vil vi gerne bringe danskernes dagsorden ind til politikerne. De kan godt glemme, hvad der er vigtigt for almindelige mennesker, siger han.

Ekstra Bladets bus slår hver dag dørene op klokken 14, hvor der vil være valgflæsk, fadøl og mulighed for at sende en video-hilsen til politikkerne på Christiansborg.

Se hele debatten fra Nakskov i fuld længde.

82 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere