OVERBLIK: Det siger de om Donald Trumps indrejseforbud

Mange politikere og organisationer kritiserer Donald Trumps dekret om et midlertidigt indrejseforbud i USA

Sådan er vi ikke, skriver Hillary Clinton på Twitter som reaktion på Donald Trumps dekret. Foto: AP/Matt Rourke
Sådan er vi ikke, skriver Hillary Clinton på Twitter som reaktion på Donald Trumps dekret. Foto: AP/Matt Rourke

Politikere og organisationer står i kø for at tage afstand fra den amerikanske præsident Trumps dekret om et midlertidigt indrejseforbud i USA.

Forbuddet er rettet mod personer fra Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen, der midlertidigt vil blive nægtet indrejse i USA.

Du kan læse nogle af reaktionerne her.

* Anders Samuelsen (LA), udenrigsminister i Danmark:

- Trumps beslutning er uklog, siger han.

- Som liberal og som Danmarks udenrigsminister mener jeg, at vi ikke skal bortdømme folk på baggrund af den gruppe, de måtte tilhøre - hvad enten det er nationalitet, religion eller seksuel retning.

* Theresa May, premierminister i Storbritannien:

- Immigrationspolitik i USA er et anliggende for regeringen i USA, nøjagtigt som immigrationspolitikken i dette land besluttes af vores regering.

- Men vi er ikke enige i denne fremgangsmåde. Og hvis det får nogen indvirkning på britiske statsborgere, så er det klart, at vi vil rette henvendelse til den amerikanske regering, siger hendes talsmand til AFP.

* Angela Merkel, forbundskansler i Tyskland:

- Hun er overbevist om, at selv i den nødvendige kamp mod terror kan det ikke retfærdiggøres at mistænkeliggøre personer med en bestemt oprindelse eller religion, siger hendes talsmand ifølge dpa.

* Hillary Clinton, tidligere udenrigsminister og præsidentkandidat i USA:

- Jeg bakker op om folket, der i aften er samlet over hele landet for at forsvare vores værdier og vores forfatning. Sådan er vi ikke, skriver hun på Twitter.

* Mark Zuckerberg, stifter af Facebook:

- USA er et land af migranter, det skal vi være stolte af. Som mange af jer er jeg bekymret over de seneste bekendtgørelser, der er blevet underskrevet af præsident Trump, skriver han på Facebook.

* Sundar Pichai, administrerende direktør i Google:

- Det er smertefuldt at se de personlige omkostninger ved dette dekret for ens kolleger, skriver Pichai i et notat, som Bloomberg News har modtaget en kopi af.

- Vi har altid gjort vores syn på indvandringsspørgsmål offentligt kendt, og det vil vi fortsætte med.

* Holger K. Nielsen, udenrigsordfører for SF og tidligere udenrigsminister:

- Fint at Samuelsen tager afstand fra Trumps flygtninge- og immigrationspolitik. Forhåbentlig fastholdes kritisk linje, skriver han på Twitter.

Morten Østergaard, partileder hos De Radikale:

- Kunne ikke være mere enig med Anders Samuelsen. Det internationale samfund må stå sammen mod politisk snæversyn, skriver han på Twitter.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere