Annonce:
Annonce:

OVERBLIK: Forstå sagen om tidligere kampagnechef Manafort

Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort er blevet kendt skyldig i otte tiltalepunkter. Få overblikket her.

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Den amerikanske præsident Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort er tirsdag blevet kendt skyldig i otte ud af 18 tiltalepunkter mod ham.

Dommen er den første sejr for den tidligere FBI-chef Robert Mueller, der står i spidsen for en efterforskning af, hvorvidt medlemmer af Trumps kampagnestab har samarbejdet med russiske agenter under valgkampen.

Læs her, hvad sagen drejer sig om:

* Kampagnechef for Trump:

Manafort var kampagnechef for Trump fra maj til august i 2016, indtil han måtte træde tilbage på grund af anklager om at have udført lobbyarbejde for Ukraines tidligere prorussiske leder Viktor Janukovitj.

* Anklagerne mod Manafort:

Manafort er blandt andet blevet tiltalt for at have skjult millioner af dollar, som han havde tjent på sine politiske konsulenttjenester i Ukraine.

Annonce:

Han er blevet anklaget for hvidvask af penge, ulovlig lobbyvirksomhed og for at have købt tidligere europæiske politikere til at være pro-ukrainske.

Manafort har erklæret sig uskyldig i alle anklager.

Han blev sigtet i oktober og har siden juni siddet fængslet, da der var mistanke om, at han havde forsøgt at påvirke vidner inden retssagen.

* Retssagen:

Sagen mod Manafort er blevet ført i en føderal domstol i Alexandria i delstaten Virginia.

Anklagerens hovedvidne var Manaforts tidligere samarbejdspartner Rick Gates. Han har under retssagen afsløret adskillige opsigtsvækkende detaljer. Blandt andet at han sammen med Manafort har skjult millioner af dollar i udenlandske bankkonti for at undgå at betale skat i USA.

* Juryens dom:

Manafort er kendt skyldig i fem tilfælde af skattesvindel, to tilfælde af banksvindel og for ikke at have oplyst om sin udenlandske bankkonto.

Juryen kunne dog ikke nå til enighed om de øvrige ti tiltalepunkter mod Manafort.

* Relationen til Muellers efterforskning:

Annonce:

Sagens udfald vil kunne være med til at forme opfattelsen af Mueller-efterforskningens troværdighed, der senere kan bevæge sig ind i kontroversielt politisk territorium.

Dommen over Manafort vil give Mueller et magtfuldt svar til præsidentens hån om, at Mueller fører en "heksejagt", har Politico tidligere vurderet.

Kilder: AP, AFP, Politico.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
LIGE NU
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: