OVERBLIK: Hvad er en 2025-plan?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil til sommer fremlægge en 2025-plan for dansk økonomi. Men hvad er det?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil udskyde skattereform til efteråret. Regeringen vil først løse asyludgift og fremlægge 2025-plan for økonomien til sommer. På den baggrund skal der så indkaldes til forhandlinger om skatten i efteråret.

* For at holde styr på de offentlige udgifter har skiftende regeringer i de senere år opereret efter langsigtede økonomiske planer.

* I de senere år har regeringerne fulgt en 2020-plan, som har haft bred opbakning på Christiansborg.

* Planen indeholder regeringens samlede bud på, hvordan økonomien skal udvikle sig de kommende år, samt hvilke reformer og tiltag der gennemføres for at nå regeringens mål.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen fastslog tirsdag, at hans regering til sommer vil fremlægge en ny langsigtet økonomisk plan. Den skal se frem mod 2025.

* Planen vil få stor betydning for dansk politik, fordi den formentlig vil indeholde regeringens bud på, hvor store udgifterne til flygtninge og asylansøgere vil være. Hvor store underskud staten må imødese de kommende år, samt en plan for hvilke reformer der skal gennemføres i de kommende år.

* Et særligt ømtåleligt område vil være, hvor mange penge der er til den skattereform, som regeringen har varslet i sit regeringsgrundlag. Her presser Liberal Alliance og De Konservative på for mærkbare lettelser af skatten - især i toppen.

* Dansk Folkeparti vil formentlig omvendt holde skarpt øje med, hvor mange penge der er tilbage til forbedringer af velfærden i de kommende år. Derfor står der meget på spil for regeringen - og for samarbejdet i blå blok.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere