Paludan takker ja til Folketinget

Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, har takket ja til at afholde sin rigskongres på Christiansborg

Rasmus Paludan bliver evakueret fra en demonstration 27. september. Video: Kenneth Meyer
Følg Politik

Så kom Rasmus Paludan alligevel i Folketinget. Dog ikke i en valgperiode, men derimod er partilederen af Stram Kurs blevet tilbudt at holde sit partis rigskongres på Christiansborg.

Kongressen, som svarer til et landsmøde, skal afholdes 23. november. Det er Folketinget, der har tilbudt partilederen lokalerne.

- Jeg er glad for, at vores aktuelle udfordring med at finde et sted at holde, det er løst, men jeg er ked af, at vi er nødt til at holde det på det mest terrorsikrede sted i Danmark, siger Rasmus Paludan.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Paludan skal holde rigskongres på Christiansborg. Foto: Anthon Unger
Paludan skal holde rigskongres på Christiansborg. Foto: Anthon Unger

Stram Kurs har tidligere forsøgt at afholde deres rigskongres, hvor den er blevet aflyst af sikkerhedshensyn. Normalt er det kun folketingsmedlemmer og partier, der kan bruge lokalerne.

Folketinget formand, Henrik Dam Kristensen (S), mener dog, at det er en demokratisk udfordring, hvis et opstillingsberettiget parti ikke kan afholde landsmøde.

'Ytrings- og forsamlingsfriheden er en hjørnesten i vores demokrati. Den skal vi stå vagt om, uanset om vi er uenige med de mennesker, der påberåber sig retten til den.'

'Derfor har jeg dispenseret fra lokalereglerne i Folketinget, så Stram Kurs undtagelsesvis kan holde deres kongres på Christiansborg', skriver Henrik Dam Kristensen i en skriftlig kommentar.

Valg til rigsledelsen
Der skal vælges 12 medlemmer af rigsledelsen, oplyser Rasmus Paludan, hvoraf syv vælges på rigskongressen.

Der kan være op til 230 i Landstingssalen inklusive gæster som journalister og sikkerhedsfolk.

Stram Kurs oplyser, at der i øjeblikket er tilmeldt 150.

Pressen skal have adgang
Rasmus Paludan har et anstrengt forhold til pressen, lader det til - hvorfor der også var meget begrænset adgang på valgaftenen 5. juni. Partiet opnåede ingen pladser i Folketinget.

Betingelserne bliver dog noget anderledes til rigskongressen, hvor Folketinget har stillet den betingelse, at pressen skal have adgang til mødet.

Det generer dog ikke Rasmus Paludan, siger han.

- Vi ønsker, at pressen har adgang til vores møder, vi ønsker bare ikke at blive chikaneret. Det har vi set rigtig mange eksempler på, hvor pressen går hen til mig, når jeg laver noget andet, men bliver stillet spørgsmål, jeg ikke er forberedt til at svare på, siger Rasmus Paludan.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+