Pape og Skipper i åben krig: Du gejler en stemning op

Den konservative partileder Søren Pape Poulsen og Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper er endt i åben krig. Det skriver Avisen.dk

Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Følg Politik

Søren Pape Poulsen anklager venstrefløjen for at gejle en stemning op om kontanthjælpsloftet. En anklage, som Pernille Skipper over for Avisen.dk kalder ”decideret pinlig”.

Den konservative leder mener, at venstrefløjen er på stemmejagt.

- Jeg anerkender, at der er nogle kontanthjælpsmodtagere, der kan komme i klemme, men jeg synes også, at der er nogle grupper, der gejler det her loft fuldstændig op. Enhedslisten og andre på venstrefløjen har selvfølgelig en interesse i at gejle en stemning op, for der er jo vælgere i det, siger Søren Pape Poulsen i et interview med Ugebrevet A4 og Avisen.dk.

Læs også: Når kontanthjælpsloftet rammer: Herberger frygter flere hjemløse

Den melding får Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper op i det røde felt.

- Jeg synes det er decideret pinligt, at Søren Pape tror, at det her handler om at gafle vælgere. Det vidner nok om, at han aldrig rigtig har sat sig ind i den situation, som børnefamilier blandt andet står i, når de bliver ramt af fattigdom, siger Pernille Skipper til Avisen.dk.

Konservative har stemt for kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen, der betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal have haft mindst 225 timers almindeligt lønnet arbejde i løbet af et år. 

Læs også: Sådan mister kontanthjælpsmodtagerne penge

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 33.000 børn i kontanthjælpsfamilier er i fare for at ryge ud i fattigdom, fordi forældrene risikerer at blive skåret i ydelse, fordi de ikke har haft det fornødne antal arbejdstimer.

Fair at der er en grænse
Men Søren Pape vakler ikke i sin opbakning til stramningerne.

- Jeg er jo ikke ligeglad med, hvordan folk har det, men jeg har det også sådan, at det er meget velfærdsdanmarkstænkning, at ydelserne kun kan gå en vej, og det er op.  Jeg synes, at det er fair nok, at der er en grænse for, hvor meget du kan få i kontanthjælp, siger han.

Fra sin hjemegn har Søren Pape et eksempel på, hvorfor han går ind for at sætte et loft over de ydelser, som en kontanthjælpsmodtager samlet set kan modtage fra det offentlige.  

Læs også: Mystik om kontanthjælp: 'Sorte Onsdag' findes ikke

- Det bekymrer mig, når jeg møder Jannie fra Bjerringbro, der får mindre for at have en 30 timers sosuhjælperstilling end på kontanthjælp.  Det pirrer min retfærdighedssans helt vildt. Hun ville få mere udbetalt på kontanthjælp end ved at passe sit sosu-job, men ville arbejde, fordi hendes to børn skal se hende gå på arbejde og tjene sine egne penge, siger han.

Læs også: 33.000 børn i farezonen: Omstridt regel kan gøre dem fattigere

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag