Partier kræver kompensation for aflyste julefrokoster

Politisk flertal ventes at enes om en anbefaling om at droppe julefrokost, men ikke uden kompensation

Følg Politik

Flere partier vil have indført økonomisk kompensation, da der ventes at blive indført restriktioner, som vil ramme erhvervslivet hårdt.

Eksempelvis vil arbejdspladser formentlig blive opfordret til at droppe eller udskyde årets julefrokost på grund af høje smittetal med coronavirus.

- Man kan ikke være bekendt over for kulturliv, restaurationsliv og andre, at man indfører meget vidtgående restriktioner, uden at man giver sikkerhed for økonomisk kompensation.

- Det er ikke en rimelig måde at behandle andre mennesker på, som lever af, at de har opbygget en forretning, siger politisk ordfører Sophie Løhde (V).

Epidemikommissionen indstiller til politikerne, at de anbefaler arbejdspladser at droppe julefrokost og andre sociale arrangementer. Det erfarer Ritzau.

Det skal Epidemiudvalget nu diskutere, men flere er bekymret for, at dele af erhvervslivet bliver hårdt ramt, hvis julefrokoster bliver aflyst i et væk.

Det gælder også De Konservative.

- Vi er nødt til at sikre, at vi ikke igen står med et kulturliv, som i forvejen har været ramt af tidligere bølger af corona og igen skal holde for.

- Jeg kan godt se, der er behov for restriktioner, og nu skal vi diskutere dem. Det at have restriktioner med en anbefaling om, at man ikke holder julefrokost, men hvor man ikke får en direkte kompensation deraf, det vil være en stor udfordring for De Konservative, siger gruppeformand Mai Mercado (K).

Derudover anbefaler kommissionen, at store begivenheder med over 50 stående gæster bliver droppet. Samt at nattelivet i form af diskoteker bliver lukket.

Det anbefales også, at der lukkes for servering mellem klokken 24 og 05, samt at der igen indføres krav om mundbind på restauranter, medmindre man sidder ned.

Enhedslisten er enig i, at det samlet bør medfører restriktioner.

- Der skal en kompensationsordning på plads. Vi skal holde hånden under arbejdspladser, det her skal ikke betyde tab af arbejdspladser, det skal vi have i orden.

- Jeg har overhovedet ikke fantasi til at forestille mig, at der skal nedlægges erhverv, siger gruppeformand Peder Hvelplund (EL).

SF er også klar med en hjælpende hånd.

- Selvfølgelig skal der kompensation til igen, når der er behov. Mange er - trods at økonomien generelt buldrer derudaf - præget af to år med corona, skriver erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen (SF) på Twitter.

Dansk Industri havde håbet, at der ikke kom nye restriktioner og kræver kompensation for dem, der ser ud til at blive indført.

- Det er brancher, hvor virksomhederne endnu ikke er kommet sig over sidste nedlukning, og de har brug for smør på brødet. De er helt uforskyldt voldsomt presset i forvejen, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær i en skriftlig kommentar.

Ritzau har spurgt Erhvervsministeriet, der ikke har nogen kommentarer.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.