Partileder Corbyn taber tillidsafstemning i Labour

172 af Labours parlamentsmedlemmer udtrykker mistillid til Corbyn ved afstemning, siger kilder til Sky News

Den britiske Labour-leder Jeremy Corbyn har tabt en tillidsafstemning i sit parti. Det oplyser partiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge AFP har 172 af Labours parlamentsmedlemmer udtrykt mistillid til Corbyn under den skriftlige afstemning, mens 40 har stemt for, og 4 har afstået fra at stemme.

Kritikken af Corbyn har braget løs siden chokresultatet ved fredagens afstemning, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Labour-lederen beskyldes for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

Corbyn har i de seneste dage fastholdt, at han ikke vil gå af som partileder.

En lang række højtstående Labour-politikere har siden søndag vendt ryggen til Corbyn, og over 20 af de 30 medlemmer af Labours såkaldte skyggekabinet har forladt deres tillidsposter i protest mod hans ledelse.

Oprøret begyndte, efter Corbyn søndag fyrede skyggeudenrigsminister Hilary Benn.

Iagttagere har i de foregående dage mindet om, at Labours parlamentarikere ikke formelt kan fyre Corbyn som partileder, så længe han har opbakning fra fagforeningerne og græsrødderne i partiet.

Det har dog på forhånd været ventet, at et mistillidsvotum fra parlamentsmedlemmerne vil føre til, at partiet udskriver en afstemning om sit lederskab blandt samtlige partiets 600.000 medlemmer og medlemsorganisationer.

5 kommentarer
Vis kommentarer