Annonce:
Annonce:

Partileder sigtet for uddeling af 'asylspray': Vi fortsætter i morgen

Leder af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, er ikke bange for at gå i retten

Flere drejede hovedet i forfærdelse, da Danskernes Parti uddelte asylsprays på gaden i Haderslev. Se reaktionerne her.
Annonce:
Følg Politik

Se mere video på localeyes.dk

På torsdag skal partiformanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, afhøres af politiet. Han er sigtet for racisme og overtrædelse af våbenloven, efter at han har uddelt spraydåser under betegnelsen 'asylspray'.

I følge Syd- og Sønderjyllands Politi kommer sigtelsen efter, at flere borgere har anmeldt partiformanden til politiet, da han lørdag 24. september delte asylsprayen ud på gågaden i Haderslev. Det skriver Jydske Vestkysten.

På spraydåserne havde Danskernes Parti påklistret mærkater med skriften 'asylspray - lovlig, effektiv' og partiets logo med dannebrog.

Daniel Carlsen er dog ikke bange for at gå i byretten på torsdag, da han mener, det er en tynd sag, fortæller han til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg kan ikke se, at hverken jeg, Danskernes Parti eller danske kvinder, der går rundt med en hårlak i tasken, skulle gøre sig skyldig i hverken at bære våben eller være racistiske.

Er asylsprayen ikke blevet uddelt, så man kan bruge den mod asylansøgere?

- Vi har sagt, at det i modsætning til pebersprayen, som jo er ulovlig, så er det lovligt at have en hårspray i håndtasken, hvilket mange danske kvinder i forvejen gør. Og det er det, vi har oplyst om. Det er per definition lovligt, så jeg kan slet ikke se nogen som helst sag. Men det lugter da også meget langt væk, at der er noget politisk over den i og med, at Zenia Stampe har været ude og stå frem med, at det burde være ulovligt, og at hun er gået til Justistministeren med det.

To formål
Hvad var jeres formål med at dele asylsprayen ud - bare for at spraye i håret?

Annonce:

- Vi havde to væsentlige formål. Dels at gøre opmærksom på, at der findes lovlige alternativer til pebersprayen og at gøre opmærksom på, at indvandrere for ikke-vestlige lande er kraftigt overrepræsenteret i voldtægtstatistikkerne.

Så den er til for, at man kunne bruge den som et lovligt våben?

- Vi har fra start gjort opmærksom på, at det er lovligt at have hårsprayen på sig, det får man ikke en bøde for.

Så du mener ikke, at I har opfordret til noget ulovligt?

- Hvis du spørger, om det er rimeligt, at en kvinde, der er ved at blive overfaldet af en voldtægtsforbryder, tager sin hårspray fra tasken og bruger på ham. Så jo - det, mener vi i allerhøjeste grad, er rimeligt. Og vi mener også, at der er inde for lovens rammer at gøre det.

I følge politiet er I blevet anmeldt af en række borgere. Er det ikke et tegn på, at I er gået for vidt?

Annonce:

- Nej, jeg mener, der er blevet pisket en politisk stemning op i mod os blandt andet fra Zenia Stampe. Der er ingenting i den her sag. Vi har delt en hårspray med et klistermærke ud, det kan der virkelig ikke være noget ulovligt ved. Og jeg er helt sikker på, at denne her sag holder i byretten, så jeg går helt roligt ind til den.

Men du tager ikke borgernes anmeldelser seriøst, når du mener, det kun er noget politisk?

- Hvad skulle motivet være for at anmelde os? I forhold til det her med racismeparagraffen, så er den per definition politisk, og det er en afskyelig paragraf, der slet ikke hører hjemme i et demokrati.

Hvad angår våben, så er det jo en hårspray. Så jeg kan ikke se andet, end at det er tolket ind i en politisk kontekst af nogen af vores politiske modstandere.

En ting er at borgere poltianmelder det, noget andet er, at et folketingsmedlem har presset på for, at sagen skulle tages op.

Fortsætter i morgen
Så du tager ikke borgernes anmeldelser seriøst?

- Jeg har ikke talt med dem, så det er svært for mig at vurdere, hvad jeg skal forholde mig til.

Har I tænkt jer at blive ved med at dele asylsprayen ud?

- Ja det har vi i allerhøjeste grad. Jeg tænker, vi fortsætter med det allerede i morgen.

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, der har rejst sigtelsen mod partilederen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: