Annonce:
Annonce:

Party-rapport fastslår: 'Dårligt lederskab og dømmekraft'

Skæbne-rapport kan få enorme konsekvenser for premierminister Boris Johnson

Presset på premierminister Boris Johnson stiger. Foto: Ian Vogler/Ritzau Scanpix
Presset på premierminister Boris Johnson stiger. Foto: Ian Vogler/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Den længe ventede rapport, som redegør for de mange fester, der er blevet afholdt i eller ved Boris Johnsons embedsbolig under corona-nedlukningen, ser nu dagens lys.

Og konklusionerne i den er sprængfarlige; Flere af sammenkomsterne skulle således ikke have fundet sted, og Johnsons stab har ved flere lejligheder udvist dårlig dømmekraft, konkluderer den ledende embedsmand bag rapporten, Sue Gray.

'Der blev i nogle tilfælde ikke tænkt nok over den daværende situation i landet samt risikoen, disse forsamlinger udgjorde for folkesundheden, og hvordan de ville blive modtaget af befolkningen,' skriver Sue Gray i rapporten.

'Der blev udvist dårligt lederskab og dømmekraft af forskellige parter i Downing Street og regeringen. Nogle af disse arrangementer skulle ikke have fundet sted. Andre skulle ikke have fået lov til at udvikle sig, som de gjorde,' fortsætter hun.

Annonce:

I rapporten kan man finde en lang liste over arrangementer, der bliver efterforsket enten af Sue Gray eller af politiet.

Kun fire ud af de 16 sammenkomster, der bliver oplistet, efterforskes ikke af politiet.

Artiklen fortsætter efter videoen ... 

Boris Johnsons fremtid som premierminister er i fare, efter han er endt i et voldsomt stormvejr i forbindelse med fester på Downing Street.

Få et overblik over Boris Johnsons festskandaler.

Slår ned på druk-kultur
En af de mange sammenkomster, der har været fremme i de britiske medier, er en vildere en af slagsen, der løb af stablen 16. april sidste år i Downing Street 10.

Her fusionerede to forskellige fester til én, og det endte med, at de omkring 30 deltagere dansede og indtog 'store mængder alkohol' i haven tilhørende embedsboligen til ud på natten.

Ifølge The Daily Telegraph, som stod bag afsløringen, blev en af de ansatte endda på et tidspunkt i løbet af aftenen sendt afsted til det lokale supermarked med en kuffert, som han fyldte med flasker af vin, før han vendte tilbage til festen.

Annonce:

Druk-kulturen bliver også italesat i Sue Grays rapport. Her konkluderer hun, at 'det massive alkoholindtag ikke er passende på nogen som helst arbejdspladser på noget tidspunkt', og at der bør indføres tiltag for at sikre en bedre alkoholpolitik.

I sin rapport opfordrer Sue Gray ligeledes til, at regeringen italesætter situationen og desuden lærer af den.

Hun understreger, at regeringen ikke behøver vente på, at politiet færdiggør deres efterforskning, før den kan tale offentligt om rapporten.

Både oppositionspartiet Labour og sågar medlemmer af Johnsons eget parti har krævet, at han går af som følge af afsløringerne.

Boris Johnson ventes at sætte ord på situationen mandag klokken 16.30, når han skal stå skoleret i Underhuset.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: