Paul Ryan vinder nomineringsvalg efter Trump-bøvl

Formanden for huset var oppe imod en af Donald Trumps støtter ved distriktsvalg i delstaten Wisconsin tirsdag

Følg Politik

Paul Ryan, formand for Repræsentanternes Hus i USA, sikrede tirsdag, at han bliver Republikanernes repræsentant i delstaten Wisconsins første distrikt, når der 8. november holdes valg til Kongressen.

Ryan, der har repræsenteret valgdistriktet i Repræsentanternes Hus siden 1998, vandt tirsdag nomineringen foran partifællen Paul Nehlen i distriktet.

Indtil for nylig var der ikke megen tvivl om, at han ville sikre sig nomineringen i det første af i alt otte distrikter i Wisconsin.

Men efter at Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, i forrige uge gik ud og støttede udfordreren Paul Nehlen, blev der i amerikanske medier sået tvivl om Ryans utvetydige favoritværdighed.

Modstanderen Paul Nehlen viste sig dog ikke at være en uoverkommelig modstander for Ryan.

- Jeg er ydmyg og beæret over, at indbyggerne i Wisconsins første distrikt støtter mine bestræbelser på at fortsætte med at kæmpe på deres vegne, siger Paul Ryan i en udtalelse.

Ryan er en af de øverste i Det Republikanske Partis hierarki, og derfor ville det på ny have sendt rystelser gennem partiet, hvis han end ikke kunne stille op til valget 8. november til det hus, han selv er formand for.

Derfor har nomineringsvalget i Wisconsin også fået større opmærksomhed end normalt.

Trump og Ryan har tidligere tøvet med at støtte hinanden. Blandt andet skabte det raseri blandt mange fremtrædende medlemmer hos Republikanerne, at Trump i et tidligere interview ikke ville støtte Ryan, som er blevet valgt til en af partiets mest betroede og betydningsfulde poster.

- Jeg kan godt lide Paul, men det er forfærdelige tider for vores land. Vi har brug for stærkt lederskab. Vi har brug for et meget, meget stærkt lederskab. Og jeg er bare ikke helt dér (hvor jeg kan støtte Paul Ryan, red.) endnu, sagde Trump til Washington Post tirsdag i forrige uge.

Fredag gav han dog sin støtte til Ryan forud for denne uges valg.

Paul Ryan har omvendt været meget tilbageholdende med at støtte Donald Trumps kandidatur som præsidentkandidat. Blandt andet har han kritiseret milliardærens forslag om at lave et midlertidigt indrejseforbud for muslimer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+