Pendlernes talsmand på Kystbanen, Michael Randropp, er hverken overrasket eller chokeret over, at tidligere trafikordfører og transportminister for socialdemokraterne, Magnus Heunicke (S), dropper livet som pendler og flytter fra Næstved til København.
Det fortæller Michael Randropp til Ekstra Bladet kort tid efter, at Magnus Heunicke har sat et til-salg-skilt på han og fruens hus på Rolighedsvej i Næstved.
- Det er helt forventeligt, at de ikke gider DSB mere. Jeg forstår dem, siger Michael Randropp til Ekstra Bladet.
Magnus Heunicke fortalte torsdag morgen til Ekstra Bladet, at han og hustruen Nina Groes ikke kan få familielivet til at fungere, når de begge arbejder i København og pendler tre timer hver dag. Især deres to mindre børn lider under, at far og mor er så meget væk. Heunicke nævner selv en episode, hvor han havde lovet sin datter i første klasse at komme og se hende gå i luciaoptog. Men på grund af en togforsinkelse, kom han for sent.
- Da jeg kom til skolen, stod min datter udenfor og græd, siger Magnus Heunicke.
Sådan er det at være pendler
Her slår folketingspolitikeren ifølge Randropp lige nøjagtig hovedet på sømmet.
- Det er helt i tråd med den oplevelse, rigtig mange pendlere har. At toget kommer for sent er den største stressfaktor af dem alle. Heunicke er heldig, at han har råd til at flytte. Det er der mange pendlere, der ikke har. Og når han nu flytter, så håber jeg, at han vil huske på, hvordan det var at være pendler.
- Jeg håber, at han husker at sige til sig selv, at han skulle have lyttet til de pendlertalsmænd, der har fodret ham og andre ministre med oplysninger. Hvis ikke man vil have, at hele Københavns centrum skal overbefolkes, så skal der gøres noget ved det, siger Michael Randropp til Ekstra Bladet.
.jpg)
.jpg)
Flere politikere bør pendle
Tendensen med, at folketingspolitikere opgiver livet i provinsen og flytter til København, er ifølge Randropp en meget uheldig udvikling.
- Hvis ikke politikerne har prøvet på egen krop, hvad pendlerlivet vil sige, så bliver det værre og værre med tiden, erklærer Michael Randropp, som ikke kan lade være med at se det ironiske i, at Heunicke nu opgiver, når han selv har været med til at lande en politisk aftale, der over ti år skulle gøre noget ved problemet.
- Det er en katastrofe at sende det signal, når man har været transportminister, siger pendler-talsmanden.
Magnus Heunickes kone, Nina Groes, fik for to et halvt år siden stilling som direktør for udviklings- og videnscentret Kvinfo. Heunicke har været folketingsmedlem siden 2005. De har hidtil pendlet til og fra København, men deres job og de skæve arbejdstider har gjort, at alle andre end dem selv har måttet hente deres børn tirsdag, onsdag og torsdag.
Pendlerne efterlyser: Flere og bedre tog
- Det kan gå i en periode, men i længden går det ikke, sagde Magnus Heunicke tidligere torsdag til Ekstra Bladet.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.