Penge er på vej: Græske banker genåbner mandag

Grækerne får lidt bedre muligheder for at får udbetalt større beløb, efter at ECB øger beløbsramme

Den græske regering bekræfter, at de græske banker genåbner mandag efter at have holdt lukket siden 29. juni.

I de mellemliggende uger har grækerne været begrænset til at hæve maksimalt 60 euro om dagen fra bankautomater. Men nu arbejder regeringen på at give befolkningen mulighed for at akkumulere beløbene.

Det er meningen, at de græske bankkunder skal kunne samle de beløb, som kan udbetales. I stedet for at hæve 60 euro for en dag, kan der udbetales 120 efter to dage, 180 euro efter tre dage og så fremdeles.

- Det er et forslag, vi arbejder på, og vi tror, at det er teknisk muligt, siger vicefinansminister Dimitris Mardas ifølge Reuters.

Beslutningen om at genåbne bankerne kommer efter, at det græske parlament natten til torsdag med et stort flertal vedtog en række omfattende reformkrav, som skulle bane vejen for en ny hjælpepakke til det kriseramte land.

Og torsdag besluttede Den Europæiske Centralbank overraskende at hæve et låneprogram til Grækenland med over fem milliarder kroner over den næste uge.

Regeringen beordrede oprindeligt bankerne lukket fra 29. juni, efter at forhandlingerne mellem Grækenland og dets kreditorer om en hjælpepakke var brudt sammen.

Myndighederne frygtede, at grækernes iver efter at tage deres penge ud af banken ville forårsage et kollaps.

Den græske børs har været lukket for handel lige så længe som bankerne. Det står torsdag ikke klart, om børsen også åbner mandag.

13 kommentarer
Vis kommentarer