Pensionister gør oprør: Stifter nyt parti

Det nystartede Borgernes Folkeparti samler underskrifter ind, så de kan stille op til folketingsvalget

Pensionisterne skal have 1000 kroner mere i grundbeløb, hvis det står til Jørgen Mikkelsen. Han samler underskrifter ind til det nye pensionist-parti Borgernes Folkeparti. 
Foto: Privat Foto
Pensionisterne skal have 1000 kroner mere i grundbeløb, hvis det står til Jørgen Mikkelsen. Han samler underskrifter ind til det nye pensionist-parti Borgernes Folkeparti. Foto: Privat Foto

Borgernes Folkeparti er navnet på et måske kommende pensionistparti.

Partiet udspringer af Facebook-siden 'Folkepensionisterne svigtes af Folketinget', der i skrivende stund har 8.729 medlemmer.

Manden bag, 71-årige Jørgen Mikkelsen, er faglig konsulent i en fagforening og tidligere helikopter-tekniker ved Air Greenland. Han er blevet opfordret af de mange medlemmer i gruppen til at starte partiet.

- Jeg er blevet bedt om at komme i sving, så vi kan få et parti i Folketinget, der bekymrer sig for de ældres levevilkår. De seneste mange år, er de ældre blevet glemt. Det skal vi lave om på, siger Jørgen Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Det var på en sejltur med en ven, der var gået konkurs, og derfor kun havde en folkepension, at han for alvor blev opmærksom på problemet med de svageste pensionister.

- Min ven kunne ikke gå over og købe et måltid på restauranten, og så måtte jeg betale. Altså, hvad fanden er det for noget? siger Jørgen Mikkelsen, der ikke er medlem af et parti, men har været en aktiv debattør.

Ældre Sagen er en katastrofe
Tidligere på året oprettede han derfor et borgerforslag, der havde tre punkter. Gør folkepensionens grundbeløb skattefrit, afskaf den gensidige forsørgerpligt og reguler folkepensionen i forhold til lønudviklingen.

Det sidste er nu gennemført med regeringens og Dansk Folkepartis finanslov. Men det lykkedes aldrig at få samlet nok underskrifter ind, så resten kunne blive debatteret.

- Ældre Sagen er en katastrofe, siger Jørgen Mikkelsen og fortsætter:

- De ville ikke give vores borgerforslag plads i deres magasin, der kommer ud til næsten alle pensionister. Jeg troede, at de var en interesseorganisation, men de svarede, at de ønsker at gå dialogens vej med partierne. Hvis det fortsætter på den måde, så sker der intet, siger han.

Han oprettede derfor Facebook-siden, der blev startet i marts, og som på få måneder har vokset sig så stor, at Jørgen Mikkelsen kalder det en folkelig revolution.

- Vi vil gerne lave en demonstration, men der skal være minimum 10.000 mennesker foran Christiansborg, og det kan blive svært, hvis ikke vi kan få spredt budskabet, siger han.

Vil selv stille op
Hvis det lykkes at få samlet de 20.109 underskriftsindsamlinger, det kræver at stille op til folketingsvalget, vil Jørgen Mikkelsen selv stille op - hvis medlemmerne vælger ham.

- Det er mit lod i livet, at jeg ikke kan lade være at blande mig, når jeg ser noget, der ikke er retfærdigt. Pensionisterne har været med til at bygge den velfærdsstat, vi kender, og der er penge til, at de kan få en værdig alderdom, siger han.

Borgernes Folkeparti vil ikke placere sig i hverken rød eller blå blok, men samarbejde med de partier, der ønsker at give pensionisterne de bedste forhold, fortæller Jørgen Mikkelsen.

Det første, han vil have gennemført, er som minimum at give 1000 kroner mere i folkepensionens grundbeløb til de ældre.

- Helst så jeg, at vi kunne få de 8000 kroner, som vi er blevet frarøvet, men det skal selvfølgelig være inden for statens budget, siger Jørgen Mikkelsen.

712 kommentarer
Vis kommentarer