Pentagon: Vi har værn mod Nordkoreas missiltrusler

USA er i stand til at forsvare allierede og hjemlandet mod trusler fra Pyongyang, siger forsvarsministeriet

I en reaktion på Nordkoreas udmeldinger om, at det vil teste interkontinentale missiler fastslår det amerikanske forsvarsministerium, at det har tillid til dets kapacitet til at beskytte USA's allierede samt selve det nordamerikanske kontinent.

- Vi har et ballistisk missilforsvar. En paraply, som vi har tillid til for hele regionen og for beskyttelsen af USA's eget hjemland, siger Pentagons talsmand, Peter Cook, der tirsdag holdt pressemøde om den nordkoreanske leders udmelding.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong Un, sagde i et nytårsbudskab søndag, at hans isolerede stat er tæt på at kunne foretage en test med et interkontinentalt missil (ICBM).

USA's kommende præsident, Donald Trump, har også fastslået, at Nordkorea ikke skal gøre sig forhåbninger om at udvikle atomvåben, der er i stand til at nå frem til amerikansk jord.

- Nordkorea har lige fastslået, at det er i de afsluttende faser med at udvikle et atomvåben, der er i stand til at nå dele af USA, skriver han på Twitter mandag aften amerikansk tid.

- Det kommer ikke til at ske, fastslår han.

Ifølge Reuters var det første gang, at Donald Trump klart melder ud om sin politik over for Nordkorea.

Skiftende amerikanske regeringer har fastslået, at USA aldrig vil acceptere, at Nordkorea bliver en atommagt.

Ved interkontinentale missiler forstås missiler, der kan nå fra det ene kontinent til det andet med atomsprænghoveder. Ifølge Reuters spænder rækkevidden for den slags våben mellem 5500 og 9000 kilometer.

Californien på den amerikanske vestkyst ligger omkring 9000 kilometer fra Nordkorea.