Perus oppositionsleder fængsles i tre år for hvidvaskanklager

Keiko Fujimori er blevet varetægtsfængslet i 36 måneder, mens anklager mod hende om korruption efterforskes

Følg Politik

Oppositionslederen i Peru, Keiko Fujimori, datter af den tidligere præsident Alberto Fujimori, er onsdag blevet varetægtsfængslet i tre år, mens anklager om hvidvask mod hende bliver efterforsket.

Dommer Richard Concepcion Carhuancho mener, at der er tilstrækkeligt bevismateriale, der peger på, at Keiko Fujimori har stået i spidsen for et kriminelt netværk.

Netværket har angiveligt hvidvasket ulovlige midler, som Fujimori derefter har modtaget i form af ulovlige overførsler, til en værdi af 1,2 millioner amerikanske dollar fra det brasilianske entreprenørfirma Odebrecht.

Det skulle være sket i forbindelse med hendes præsidentvalgkamp i 2011.

Ifølge dommer Richard Concepcion Carhuancho er der en "alvorlig mistanke" om, at Keiko Fujimori har stået bag en "de facto kriminel organisation, som er forankret i" hendes parti, Fuerza Popular (FP).

Dommeren begrunder desuden den lange varetægtsfængsling med, at der er en "høj risiko" for, at Keiko Fujimori kan finde på at flygte.

Keiko Fujimoris advokat, Giuliana Loza, har anket beslutningen om at fængsle oppositionslederen i op til tre år uden en dom.

43-årige Keiko Fujimori har to gange stillet op til præsidentvalget i Peru, første gang i 2011 og senest i 2016. Hun tabte begge gange, selv om hendes FP-parti, som hun grundlagde i 2001, fik flest stemmer ved begge valg.

Hun er datter af tidligere præsident Alberto Fujimori, der er søn af japanske immigranter og var præsident i Peru fra 1990 til 2000.

I begyndelsen af oktober annullerede Perus højesteret en benådning, som i december i fjor satte den 80-årige tidligere præsident på fri fod.

Alberto Fujimori var 12 år inde i en dom på 25 års fængsel, da han i december sidste år overraskende blev benådet af landets daværende præsident, Pedro Pablo Kuczynski.

Men nu er han altså tilbage i fængsel, hvor han sidder for at have beordret to massakrer, der blev begået af dødspatruljer i 1991 og 1992.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind