Pissede på flyveforbud og finskytter: Her sender aktivist kæmpe Trump-fornærmelse

En Greenpeace-demonstrant i en paraglider blæste på politiets flyveforbud og udstillede sin sande mening om Donald Trump

Til givetvis stor bekymring for det talstærke sikkerhedspersonel flyver demonstranten her direkte ind foran præsidenten med en personlig besked. (Video: AP)
Følg Politik

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er ikke en populær herre i Storbritannien.

Det har han tydeligt kunne mærke de sidste dage, hvor han har været på et officielt to-dages besøg i Storbritiannien.

Under besøget, der varede torsdag og fredag, mødtes han med den britiske dronning Elizabeth 2. og premierminister Theresa May. Men han blev også mødt af titusindvis af demonstranter på sin færd.

Nå ja, og en baby-Trump ballon har også været demonstrant under præsidentbesøget.

Artiklen fortsætter under videoen

Briter med ydmygende velkomst: Trump tager det til et nyt niveau

Brød flyveforbud
Fredag aften troede præsidenten så, at han endelig kunne få lidt fred for sure demonstranter og pressen, da han nu skulle have en afslappet weekend på det hotel- og golfresort i Turnberry i Skotland, som han selv ejer.

Men der tog Donald Trump godt og grundigt fejl. For knap var han ankommet til sit eget luksushotel med dertilhørende golfklub, før en demonstrant brød det flyveforbud, som de britiske myndigheder ellers har indført midlertidigt over det skotske hotel.

En demonstrant fra Greenpeace valgte at flyve ind over hotellet, og forbi de udstationerede finskytter, i en paraglider med motor på. Under paraglideren havde demonstranten hængt et banner med ordlyden: 'Trump: well below par #resist*, hvilket kan oversættes til 'Trump: langt under niveau #modstå'.

Artiklen fortsætter under billedet

Om det var denne finskytte der havde vagten, da en Greenpeace-demontrant fløj ind over hotellet melder historien ikke noget om. Men i hvert fald overlevede demonstranten, da ingen skød efter ham eller hende. Foto: Andy Buchanan/ Ritzau Scanpix
Om det var denne finskytte der havde vagten, da en Greenpeace-demontrant fløj ind over hotellet melder historien ikke noget om. Men i hvert fald overlevede demonstranten, da ingen skød efter ham eller hende. Foto: Andy Buchanan/ Ritzau Scanpix

Hele weekenden er Donald Trump i det skotske, hvilket betyder, at der er et kæmpe sikkerhedsopbud i området. Men det var den demonstrerende paraglider ret ligeglad med, da han tog chancen og svævede forbi finskytter og politi for at genere den amerikanske præsident mest muligt.

Indtil videre er det ikke lykkedes for de britiske myndigheder at få fat i den flyvende Greenpeace-demonstrant.

Ingen ro til golf
Lørdagen havde præsidenten sat af til at gå en runde på golfbanen. Den golf-glade præsident havde nok set frem til at kunne svinge køllen i ro og mag, men det kom ikke til at ske.

Et stort opbud af skotske demonstranter har fundet vej til hotel og golfbane i det sydvestlige Skotland, hvor de gør alt for at vise Trump, hvor utilfredse de er med ham og hans politik.

Om de mange demonstranter har påvirket præsidentens spil og koncentrationsevne på banen, vides ikke.

Artiklen fortsætter under videoen

Først mandag har Donald Trump igen officielle planer skrevet ind i arbejdskalenderen. Der skal den amerikanske præsident mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin, i den finske hovedstad Helsinki.

Her skal de to præsidenter holde et topmøde i det finske præsidentpalads. Den store begivenhed har betydet, at finske politibetjente er blevet kaldt hjem fra deres ferie, så de kan passe på alle tre præsidenter.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?