Politiker anbefaler vaccine men venter med egne døtre

Socialdemokraten Flemming Pless venter et års tid med at lade egne døtre HPV-vaccinere

Som politiker anbefaler Flemming Pless, der er socialdemokratisk medlem i Region Hovedstaden og næstformand for regionens sundhedsudvalg, at piger tager imod Sundhedsstyrelsens tilbud om en gratis HPV-vaccine inden deres seksuelle debut.

Men politikerens egne døtre får ikke vaccinen lige foreløbigt, det skriver DR P4 København.

- Vaccinationer er generelt det bedste, man kan gøre for sine børn, siger Flemming Pless til DR P4 København.

Men alligevel han Flemming Pless valgt selv at vente med at give sine to døtre vaccinationen.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk venter et års tid for lige at se, om der er kommet flere resultater. Det er den beslutning, jeg selv har taget, siger Flemming Pless og fortsætter:

- Jeg havde en lang snak med min læge omkring mine døtre, og hun sagde, at hvis jeg var i tvivl, så vent et års tid. Og det er det, jeg har tænkt mig at gøre. Vi er nødt til at holde skråen i munden, og hvis man er i tvivl, så skal man ikke gøre det, siger til DR P4 København.

I Region Hovedstaden siger stadig flere piger nej tak til at få HPV-vaccinen.

Kun 44 procent af pigerne fra årgang 2002, som er i målgruppen for at få vaccinen, lod sig sidste år vaccinere, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.

Som politiker er Flemming Pless ærgerlig over at flere forældre vælger vaccinen fra, men som far forstår han godt bekymringen.

- Jeg har ikke lyst til at have folk liggende rundt omkring på kræftafdelingerne, men nu snakker vi altså om piger på 12 eller 13 år, så det går nok at vente et år, siger han.

16 kommentarer
Vis kommentarer