Politiker hånes efter 'pinlig' brexit-kommentar: 'Intelligensen af et kogt kål'

Den glødende EU-modstander og konservativ politiker Nadine Dorries kritiserer Mays brexit-aftale, fordi den efterlader Storbritannien uden indflydelse. Nu hånes hun på sociale medier

Den konservative politiker Nadine Dorries er stærkt utilfreds med Theresa Mays brexit-plan. Den sætter Storbritannien helt uden for indflydelse, blandt andet fordi briterne mister deres sæder i EU-parlamentet. Udtalelsen falder flere for brystet. Foto: Foto: AP
Den konservative politiker Nadine Dorries er stærkt utilfreds med Theresa Mays brexit-plan. Den sætter Storbritannien helt uden for indflydelse, blandt andet fordi briterne mister deres sæder i EU-parlamentet. Udtalelsen falder flere for brystet. Foto: Foto: AP
Følg Politik

Det ville muligvis vække undren, hvis briterne fortsat kunne have deres politikere til at sidde i EU-parlamentet, når nu de netop er på vej ud af EU.

Alligevel beklager den konservative politiker og glødende 'leave'-tilhænger Nadine Dorries sig over, at briternes udtrædelse af EU betyder, at Storbritannien efterlades uden sæder i EU-parlamentet.

Politikeren premierminister Theresa Mays 500 sider lange brexit-aftale, fordi den efterlader briterne uden indflydelse i Europa, lyder det fra Nadine Dorries til Sky News lørdag.

- Vi er et meget sørgeligt sted.

- Men desværre er fremtiden for vores land og vores forhold med Europa på spil. Den her aftale giver os ingen stemme, ingen mulighed for at stemme, ingen medlemmer af Europaparlamentet, ingen kommissærer, siger Nadine Dorries.

Intelligens som et kogt kål
Politikerens udtalelse om, at en udmelding af EU - selvsagt - betyder, at briterne mister deres pladser i EU-parlamentet får flere Twitter-brugere til at tage sig til hovedet.

'Troede... Troede eh... Troede den konservative politiker Nadine Dorries, at det at forlade EU betyder, at Storbritannien får lov til at sidde i EU-parlamentet?' spørger en bruger på Twitter.

'Mine damer og herrer - det her er kvaliteten af vores politikere lige nu. Intelligensen af et kogt kål', responderer en bruger på opslaget.

'Brexiter er oprevet over at Storbritannien ikke får nogle medlemmer i EU-parlamentet. Satiren er død', skriver en anden.

Udtalelsen fra Nadine Dorries er heller ikke gået danske Twitter-brugeres næse forbi.

'Jeg kan ikke blive enig med mig selv om, hvorvidt det er det sjoveste eller det sørgeligste, jeg har læst denne weekend', skriver blandt andre Berlingskes chefredaktør Tom Jensen.

Føler sig misforstået
Den konservative politiker har senere forsøgt at korrigere sit udsagn om, at hun er utilfreds med, at britiske politikere ikke får sæder i EU-parlamentet.

I et tweet lørdag skriver Nadine Dorries, at den foreslåede aftale er 'værre end det vi har nu, hvor vi i det mindste har et sæde ved bordet, hvor vi kan kæmpe fra vores ringhjørne', skriver politikeren.

Det fremgår også af hendes efterfølgende kommentarer på det sociale medie, at hun mener, at hendes ord er blevet misforstået med vilje på både de sociale medier og af 'respekterede' journalister.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind