Politikere: Bekymrende at Holst ikke kan se problemet

Carl Holst kan ikke kende forskel på den offentlige og private kasse, og har dermed et kæmpe forklaringsproblem, mener EL og S

Trine Bramsen mener, at det er en meget, meget alvorlig sag. Se, hvad hun ellers har at sige her

Det er et gevaldigt problem for regeringen, at forsvarsministeren ikke kan kende forskel på dit og mit.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper, efter flere medier i dag har afsløret mails og dokumenter, der peger i retning af, at forsvarsminister Carl Holst (V) har ført valgkampagne på skatteborgernes regning.

- Det tyder på, at forsvarsministeren i sin tid som regionsrådsformand har haft fingrene nede i den forkerte kasse, og dermed har misbrugt sin adgang til embeds apparatet til at køre personlig valgkamp. Og det er jo misbrug af skattekroner, siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

- Det er ulovligt, og det bliver kun mere bekymrende af, at Carl Holst ikke kan se, at det er et problem.

Carl Holst (foto: René Schütze) Dansk politik - 15. sep. 2015 - kl. 11:07 Skeletterne vælter ud af skabet: Flere belastende oplysninger om Holst-spindoktor

Skylder en forklaring
Flere medier afslørede tidligere i dag en række e-mails, som viser, at Carl Holsts nuværende spindoktor, Christian Ingemann Nielsen tog sig af pressen og hjalp Holst med at forberede sig til politiske valgdebatter, imens rådgiveren var ansat og lønnet af Region Syddanmark.

Den nyeste afsløring fra JyskeVestkysten viser desuden, at Carl Holsts spindoktor under folketingsvalgkampen har sendt flere debatindlæg og pressemeddelelser til medierne, imens Holst var opstillet til Folketinget.

Carl Holst afviser selv, at Christan Ingemann har hjulpet ham med at føre valgkamp og forsikrer, at Ingemann udelukkende har arbejdet for ham i forbindelse med hans arbejde som regionsrådsformand. Men den forklaring godtager Enhedslisten ikke.

- Jeg har meget svært ved at se, hvor det at skrive debatindlæg, hvor man underskriver sig folketingskandidat og arrangerer valgdebatter, har noget som helst med hans virke som regionsrådsformand at gøre. Carl Holst har et gevaldigt forklaringsproblem, og dermed har regeringen selvfølgelig også et problem, hvis man har en minister, som ikke kan kende forskel på dit og mit og på den offentlige og private kasse, siger retsordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper.

Carl Holst forsikrer, at hans spindoktor ikke hjalp i valgkampen. Det viser sig nu, at han stod bag en række debatindlæg skrevet i Holsts navn. Polfoto Dansk politik - 15. sep. 2015 - kl. 14:59 Bombe under Holst: Spindoktor bag hans debatindlæg

Har talt usandt
Hos Socialdemokraterne ser man det som et stort problem, at Carl Holst tilsyneladende har talt usandt flere gange og ikke giver danskerne og Folketinget en reel forklaring på, hvad der er sket.

- Det er meget problematisk at have en forsvarsminister, som har talt usandt flere gange. Det har vi jo dokumentation på, at han har gjort. Og hvis han tilmed har brugt skatteydernes penge på at lønne en valgkampsmedarbejder, så har vi altså at gøre med en meget meget alvorlig situation, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Både Socialdemokraterne og Enhedslistens medlemmer i Region Syddanmark arbejde på at få gennemført en undersøgelse, som kan klarlægge, hvad der er foregået.

- Derefter må vi i Folketinget tage en drøftelse af de videre konsekvenser. Vi skal jo have en forsvarsminister, som vi kan stole på, siger Trine Bramsen.

Carl Holst (foto: Bent Nielsen) Politik - 15. sep. 2015 - kl. 13:08 Holst holder fast: Spindoktor hængte ikke valgplakater op

I forbindelse med dagens begivenheder sendte Ekstra Bladet live tidligere tirsdag .Få seneste nyt i sagen her.

46 kommentarer
Vis kommentarer