Annonce:
Annonce:

Politikere og eksperter: Vi tog fejl af asylstramninger

De blå partier tænkte ikke stort om SR-regeringens stramninger. Nu anerkender de deres effekt

Annonce:
Følg Politik

Flere politikere og eksperter anerkender nu, at de har taget fejl af effekten af såvel den tidligere som den nuværende regerings asylstramninger, skriver Jyllands-Posten.

Blandt dem er politikerne fra flere af de blå partier, der sidste år var hurtige til at kritisere, da SR-regeringen i efteråret 2014 indførte en tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der ikke er personligt forfulgt, og samtidig blokerede for at give denne gruppe familiesammenføring det første år i Danmark.

Dengang sagde Venstres Inger Støjberg, der siden blev integrationsminister, til Ritzau, at der var tale om "en meget, meget lille bitte, bitte, bitte, bitte, bitte stramning".

Men den var mere end det, lyder det i dag fra Venstre.

- Vi må konstatere, at den selvfølgelig har haft en effekt, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) til Jyllands-Posten. Samme erkendelse kommer fra Dansk Folkeparti.

Annonce:

Også V-regeringens netop indførte stramninger bliver nu anerkendt af en tidligere kritiker.

Det gælder Jonas Christoffersen, direktør i Institut for Menneskerettigheder, der nu mener, det er tydeligt, at ydelser har betydning for flygtningenes destinationsmål. Han siger selv, at han har "revurderet" sin analyse.

- Når man nu ser, hvor mange af dem, der kommer til Danmark, der vælger at søge asyl i Danmark, og når man ser, at begrundelsen for det blandt andet er familiesammenføring og forholdene i Danmark generelt, så synes jeg, det er svært at sige andet, end at det har haft en betydning, siger han til avisen.

I sommer besluttede V-regeringen at sætte personer, som ikke har opholdt sig i landet i mindst syv af de seneste otte år, ned på en såkaldt integrationsydelse, der svarer til SU.

Også Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, siger nu til Jyllands-Posten, at det ikke kan udelukkes, at forskellige stramninger har en effekt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: