Politisk 'ekspert' tog fejl: Her æder han sine egne ord - bogstaveligt talt

Politisk kommentator holdt sit 'valgløfte' og åd sin egen bog for rullende kamera. Se episoden herunder

Se Matthew Goodwin sluge sine egne ord her. Video: Kamera One/Sky NEws

De sidste par års overraskende folkeafstemninger har efterladt mange såkaldt politiske eksperter med røde ører, når deres ellers skråsikre udtalelser om for eksempel Brexit eller Donald Trumps præsidentchancer er blevet gjort til skamme af vælgerne.

Mange har sidenhen lært lektien, men det gælder ikke engelske Matthew Goodwin, der før sidste uges valg i England analyserede sig frem til, at Labour under ingen omstændigheder ville opnå det succesfulde valg, som partiet skulle vise sig at gøre.

'Jeg siger det her højt. Jeg tror ikke at Labour, under Jeremy Corbyn, vil opnå 38 procent af stemmerne. Jeg vil med glæde spise min nye Brexit-bog hvis de gør', lød det fra Goodwin på Twitter 11 dage før valget.

I modsætning til de mange amerikanske kendisser, der truede med at forlade USA hvis Donald Trump blev præsident, er Matthew Goodwin en mand af sit ord. Derfor indfandt han sig fredag den 10. juni, dagen efter valget, i Sky News' tv-studie med et eksemplar af sin bog, som han satte til livs for åben skærm.

- Jeg blev overrasket over at Jeremy Corbyn tilføjede to procentpoint, eller tilføjede to procentpoint mere end jeg havde forventet, og jeg sagde jo, at jeg ville spise den her bog, som kan fås i alle gode boghandlere.

- To procentpoint gør en stor forskel. Jeg er en mand af mit ord, så nu har jeg tænkt mig at sidde her og spise min bog, mens I fortsætter, lød det fra Goodwin, før han rev en side ud af bogen og stoppede den i munden.

Se Matthew Goodwin æde sine egne ord i videoen over artiklen.

Slap'em by the booby: Corbyn i pinlig sejrsbrøler  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.