Annonce:
Annonce:

Politisk flertal sænker elafgift og hæver børnechecken

Et stort politisk flertal sænker elafgiften og hæver børnechecken. Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde fredag formiddag, hvor aftalen om 'vinterhjælp' præsenteres

Et stort politisk flertal sænker elafgiften og hæver børnechecken. Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde fredag formiddag

Fredag blev vinterhjælpen præsenteret
Annonce:
Følg Politik

Elafgiften sænkes det næste halve år, og børnechecken hæves. Det er en del af de initiativer, som et bredt politisk flertal i nat har indgået aftale om som del af inflationspakken.

Det fortæller finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde i Finansministeriet fredag formiddag.

- Jeg er rigtig glad for, at det i nat er lykkedes at lave en meget, meget bred aftale om, hvordan vi kan give en politisk håndsrækning til danskerne, lyder det fra finansministeren.

- For at give de danske husstande mere tryghed har regeringen indgået en bred aftale om en indefrysningsordning, lavere elafgift og en øget børnecheck.

Mere konkret falder afgiften fra 69,7 øre per kilowatt-time til 0,8 øre per kilowatt-time i den første halvdel af 2023. Sænkelsen af elafgiften kommer til at koste statskassen 3,5 milliarder kroner. Desuden gives en engangsforhøjelse af børne- og ungeydelsen på 660 kroner per barn, der udbetales i januar 2023.

Aftalen indebærer også muligheden for en midlertidig indefrysningsordning for en del af husholdningernes og virksomhedernes udgifter til el, gas og fjernvarme.

Der er tale om en frivillig indefrysningsordning for el og gas for den del af energiregningerne, der overstiger priserne fra fjerde kvartal 2021. For fjernvarme gælder det, at den del, der overstiger fjernvarmeprisen i januar 2022 for de ti dyreste fjernvarmeselskaber, kan indefryses.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: