Politisk tv-slagudveksling bliver uden Santorum og Perry

Der bliver ikke plads til syv af de republikanske præsidentkandidater i første, store tv-debat i valgkampen.

Den amerikanske tv-station Fox News har offentliggjort navnene på de ti republikanske præsidentkandidater, der torsdag aften får lov at deltage i den første, store tv-debat forud for primærvalgene til februar.

17 republikanere har officielt meldt sig ind i præsidentkapløbet, og blandt de syv, der ikke bliver plads til i udsendelsen på landsdækkende tv, er den tidligere senator Rick Santorum og den tidligere Texas-guvernør Rick Perry.

Begge har tidligere forsøgt at blive præsident i USA, men er røget ud af primærvalgkampen.

Derimod er der som ventet blevet plads i debatten til New Jerseys guvernør, Chris Christie, forretningsmanden Donald Trump og forhåndsfavoritten blandt republikanerne, Jeb Bush.

Ted Cruz, Marco Rubio, Rand Paul, Scott Walker, Mike Huckabee, John Kasich og Ben Carson udgør resten af feltet torsdag.

Kandidaterne er valgt ud fra gennemsnittet af de fem seneste landsdækkende meningsmålinger.

Udvælgelsesmetoden har medført en del kritik, men Fox News siger, at på grund af det store antal kandidater hos republikanerne har kanalen set sig nødsaget til at skære fra bunden.

Tv-debatten vises i bedste sendetid klokken 20.50 på Fox News. De syv kandidater, der ikke er blevet plads til, mødes i stedet klokken 17 torsdag eftermiddag i en lignende debat, der også sendes på tv.

Ud over Rick Perry og Rick Santorum er deltagerne Bobby Jindal, Carly Fiorina, Lindsey Graham, George Pataki og Jim Gilmore, der er den nyeste kandidat i feltet.

Ifølge de seneste meningsmålinger foretrækker 25 procent af de adspurgte republikanske vælgere Donald Trump som Republikanernes præsidentkandidat, mens 12 procent ville foretrække Jeb Bush.

Blandt Demokraterne er tidligere udenrigsminister Hillary Clinton storfavorit til at vinde sit partis nominering. Ifølge The New York Times overvejer vicepræsident Joe Biden dog at gøre hende rangen stridig.

Der skal være præsidentvalg i USA i november 2016.

0 kommentarer
Vis kommentarer