Annonce:
Annonce:

Poul Madsen om særlig EB-paragraf: Hvor latterlig kan politik blive?

Det er Tulles lov og ingen andens. Sådan lyder dommen fra Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, som gennemgår medieforliget i dagens leder - og så er der kommet en særlig EB-paragraf

Annonce:
Følg Politik

Så fik vi et medieforlig. Eller mere præcist Dansk Folkeparti fik et medieforlig.

Kristian Thulesen Dahl har dikteret en aftale, hvor regeringen står afklædt og ydmyget. Regeringen ville sælge TV 2. Det ville Dansk Folkeparti ikke, så det blev ikke til noget. Dansk Folkeparti ville flytte Radio24syv til Jylland. Det ville regeringen til gengæld ikke, så det blev vedtaget. Det eneste, regeringen og DF hele tiden har været enige om, er, at DR skal have en ordentlig en på kassen. Og gad vide om Socialkammeraterne egentlig ikke er godt tilfredse med, at de borgerlige laver det beskidte arbejde.

Annonce:

Når Dansk Folkeparti bestemmer, er ingen detalje for lille til at blive dikteret. Eksempelvis får hver TV 2-region en million kroner øremærket til at dække næste kommunalvalg i 2021. Så er politikerne sikret endnu mere taletid i tv. Giver det så bedre regional-tv, kan man spørge. Næppe. Men det er Tulle og kompagni fløjtende ligeglade med. Det handler om at fortælle den kreative københavnske medieklasse, at de ikke skal tro, de er noget.

Det kan være sundt nok at få luftet ud og sendt mediefolk vestpå. Men får vi bedre radio af, at 24syv rykker til Aarhus? Bliver tv's programmer bedre af diktatet om, at man skal ’fastholde samme aktivitetsniveau i Odense som nu’?

Bliver TV2s programmer bedre af medieforliget? Foto: Finn Frandsen
Bliver TV2s programmer bedre af medieforliget? Foto: Finn Frandsen
 

Forligspartierne påstår, de vil skabe en ’bedre balance’ og en mere ’tidssvarende mediepolitik’. Fakta er, at de skærer 380 millioner kroner samlet set i 2023. Det får man næppe bedre medier af, men vi får definitivt mere politisk indblanding. Den såkaldte balance handler om, at politikerne – særligt Dansk Folkeparti - vil have mere magt og mindre kritik.

Det er forstemmende for demokratiet at se politikernes iver efter at detailregulere mediemarkedet og endda true de medier, der ikke retter ind.

Ekstra Bladet har fået sin egen paragraf

Chefredaktør på Ekstar Bladet mener, at den nye Ekstra Bladet-paragraf er en latterlig måde at bedrive poiltik på. Foto: Olivia Luftlund
Chefredaktør på Ekstar Bladet mener, at den nye Ekstra Bladet-paragraf er en latterlig måde at bedrive poiltik på. Foto: Olivia Luftlund

Annonce:

Vi på Ekstra Bladet har ligefrem fået vores egen paragraf, fordi Venstre og Dansk Folkeparti hader os efter gentagne afsløringer af Lars Løkke Rasmussens manglende dømmekraft og Dansk Folkepartis store EU-tilskuds-hykleri med Meld og Feld. Med en slet skjult trussel har man derfor vedtaget en særskilt paragraf, der siger, at medier mister medietilskuddet, hvis de dømmes for rufferi eller medvirken til rufferi. Man håber så, at nogen vil anlægge sag mod Ekstra Bladet på grund af vores helt lovlige sexannoncer, så vi kan blive dømte. Dermed kan Tulle og Løkke tage 11 millioner kroner fra Ekstra Bladet.

Hvor latterlig kan politik blive? Hvis man vil forbyde købesex, så gør dog det.

Denne medieaftale mejsler det ud i granit: Vi har sjældent haft mere brug for frie og uafhængige medier, der kan klare sig selv økonomisk. Det er mig derfor en uendelig stor glæde at kunne meddele Thulesen Dahl med flere, at vi er helt og aldeles uafhængige af mediestøtten her på Ekstra Bladet. Og endnu vigtigere: Upåvirkelige.

Anders Lund Madsen om radioflytning: Det lyder gakket

Radio24syvs direktør: - Jeg vælger at se det positive i det

Socialdemokratiet vil trække dele af medieaftalen tilbage

Kan ikke få job som vært: Tidligere TV2-stjerne skifter branche

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: