Annonce:
Annonce:

Prædikant: Gud ville stemme på Trump

I USA går politik og religion hånd i hånd. Trump-tilhængeren Julian Raven har taget det til nye højder

Annonce:
Følg Politik

COUNCIL BLUFFS, IOWA (Ekstra Bladet): Der er tilhængere, der stemme dørklokker og hænger plakater op for deres politiske kandidat - og så er der Julian Raven.

Julian Raven, der er kunstner og gadeprædikant, er rejst til staten Iowa for at overbevise vælgerne om, at rigmanden Donald Trump er blevet håndplukket af Gud til at stå i spidsen for USA.

- Der er masser af beviser i biblen for, at Gud vælger folk som Donald Trump, siger Julian Raven til Ekstra Bladet og tilføjer, at det ikke betyder noget, at Trump selv er en synder.

- Jeg er overbevist om, at Gud har valgt og forberedt Donald Trump til dette øjeblik i historien. Gud har valgt Trump til en særlig opgave. Vi kan endnu ikke se, hvad det er, men det vil vi se om to, tre, fire fem år.

- Hvorfor tror du, at Gud har valgt Donald Trump?

Annonce:

- Fordi han er en mand, der er uden frygt og uden skam. Og hvis du ser på de store ledere i historien, så har de det til fælles, at de har mod. De har modet, når ingen andre har det, siger Julian Raven og peger på den britiske statsleder Winston Churchill som eksempel.

Julian Raven, der beskriver sig selv om genfødt kristen, har selv dekoreret sin lastbil med et motiv af byggekongen Donald Trump. (Foto: AP)
Julian Raven, der beskriver sig selv om genfødt kristen, har selv dekoreret sin lastbil med et motiv af byggekongen Donald Trump. (Foto: AP)

- Så Gud ville stemme på Trump?

- Ja. Men der er ikke mange, som forstår det, siger Julian Raven og forklarer, at biblen har eksempler på, at Gud udvælger mænd til at stå i spidsen for et folk, selv om de ikke er guds bedste børn.

- De kristne har foretaget en hård vurdering af Trump, og nogle gange er han selv ude om det, men vi har brug for en mand, som tør sige sandheden, siger Julian Raven og peger blandt andet på Trumps hårde kurs over for illegale indvandrere og muslimer.

Iowa-vælgere: Derfor støtter vi Trump

Donald Trump er blandt andet blevet frontløber i det republikanske parti, fordi han åben har erklæret, at han er politisk ukorrekt. Han siger, hvad ham mener, og det er populært.

Det har givet sig udslag i en række kontroversielle udtalelser om mexicanere og muslimer, som han ønsker at lukke grænsen for.

 

Ifølge en ny meningsmåling står han til at vinde den første afstemning i det amerikanske primærvalg i Iowa mandag. (Foto: AP)
Ifølge en ny meningsmåling står han til at vinde den første afstemning i det amerikanske primærvalg i Iowa mandag. (Foto: AP)
 

Annonce:

Selv om Donald Trump har haft svært ved charmere Iowas højrekristne vælgere, der udgør over halvdelen af de republikanske kernevælgere, fører han alligevel i en ny meningsmåling.

Ifølge en måling fra lokalavisen Des Moines Register og nyhedsbureauet Bloomberg får Trump 28 procent af stemmerne, mens Texas-senator Ted Cruz får 23 procent.

På tredjepladsen følger Florida-senator Marco Rubio med 15 procent. Kun to procent foretrækker Jeb Bush, tidligere guvernør i Florida og bror til den tidligere præsident George W. Bush.

Det amerikanske primærvalg

Nu skydes det amerikanske primærvalg i gang med en afstemning i delstaten Iowa. I de følgende måneder vil vælgere i de resterende 49 amerikanske delstater stemme på deres foretrukne kandidater.

De to kandidater fra henholdsvis demokraterne og republikanerne, der modtager flest stemmer (som omsættes til delegerede), skal til november dyste om det amerikanske præsidentembede.

I Iowa stemmes der ved såkaldte caucus - afstemningsmøder i forsamlingshuse, skoler og kirker, hvor man med sin fysiske tilstedeværelse kan støtte en kandidat.

Det første rigtige primærvalg er i staten New Hampshire. Primærvalg er hemmelige afstemninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: