Præsident dræbte personligt kriminelle i sin borgmestertid

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, indrømmer, at han selv dræbte kriminelle, da han var borgmester

Præsident Duterte. Foto: AP
Præsident Duterte. Foto: AP

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, siger, at han personligt har dræbt mistænkte kriminelle, da han var borgmester i byen Davao.

Han gjorde det efter eget udsagn for at vise politiet i byen, hvordan det skulle gøres. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dutertes opsigtsvækkende udtalelser faldt under en tale for forretningsfolk mandag. Her talte præsidenten blandt andet om sin kontroversielle kamp mod narkokriminalitet i landet.

En kamp der har kostet flere tusinde mennesker livet, siden Duterte blev præsident 30. juni.

Efter at have kommenteret politiets drab på mistænkte under den nuværende indsats mod narkokriminalitet i landet, sagde Duterte, at han praktiserede samme tilgang, da han var borgmester i Davao.

- I Davao plejede jeg at gøre det selv. Bare for at vise gutterne (politiet, red.), hvis jeg kan gøre det, hvorfor kan I så ikke, siger Duterte i sin tale.

- Jeg kørte rundt på en motorcykel i Davao, og jeg patruljerede gaderne, mens jeg ledte efter ballade. Jeg ledte i virkeligheden efter konfrontationer, så jeg kunne dræbe, tilføjer Duterte.

Præsidenten forholdt sig også til den kritik, han blandt andet har modtaget fra menneskerettighedsorganisationer og USA's præsident, Barack Obama.

Han afviste under talen at stoppe sine brutale kamp mod kriminelle til trods for kritikken.

- Jeg er ked af det, men det gør jeg ikke, siger Duterte.

Duterte er blevet beskyldt for at have etableret dødspatruljer i Davao, da han var borgmester. Han har vedholdende afvist både at have kendskab og være involveret i dødspatruljerne.

26 kommentarer
Vis kommentarer