Præsidentkandidat sagsøger tv-station: Sammenlignet med massemorder

USA's måske kommende præsident Donald Trump i racistisk stormvejr: Kalder mexicanere for mordere og voldtægtsmænd

Trump under sin annonceringstale, hvor han kaldte mexicanere for voldtægtsmænd. 
(Foto: AP)
Trump under sin annonceringstale, hvor han kaldte mexicanere for voldtægtsmænd. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): En sammenligning mellem den 19-årige massemorder Dylann Roff fra Charleston og ejendomsmogul og mangemillionær Donald Trump har fået den gyldne hårpragt til at rejse sig på den nyligt udråbte præsidentkandidat.

Dylann Roff dræbte i sidste uge ni mennesker i en kirke i South Carolina, og sammenligningen har fået Trumps så omtalte pandelokker til at stritte så meget, at han nu har pudset sine advokater på sagen.

De er kriminelle og voldtægtsmænd
Fejden opstod i kølvandet på 'The Donalds' tale fra Trump Tower i New York i sidste uge, hvor han annoncerede sit præsidentkandidatur. Her lod den altid åbenmundede og bramfrie Trump en grov generalisering falde over de mange illegale indvandrere, som krydser den amerikanske grænse fra Mexico.

- De sender ikke deres bedste folk fra Mexico. De sender folk med mange problemer. Det er folk, der medbringer narko, kriminalitet, de er voldtægtsmænd og nogle - formoder jeg - er vel gode mennesker..., skar den 69-årige millionær uden blusel samtlige immigranter over en kam.

Af samme årsag går Trump i øvrigt til valg på som noget af det første, at bygge en gigantisk grænsemur for at stoppe den illegale indvandring.

- Ingen kan bygge den mur bedre end jeg, forsikrede han i talen den 16. juni.

Stopper samarbejde med Trump
Det er præcis disse udtalelser, som fik direktøren af den største spanske tv-station i USA Univision til at reagere. Det gjorde han ikke kun ved at proklamere, at tv-stationen har taget Miss USA/Universe (som Trump ejer og producerer) af programfladen.

- At Univision, we see first-hand the work ethic, love for family, strong religious values and the important role Mexican immigrants and Mexican-Americans have had and will continue to have in building the future of our country. We will not be airing the Miss USA pageant on July 12 or working on any other projects tied to the Trump Organization, lød den klare melding fra Univision i går.

Men ikke mindst blev der i går lagt to billeder - Trump og Roof side om side - op på Twitter med teksten 'Ingen kommentarer' med henvisning til begge mænds racistiske udtalelser.

Den iltre Trump har ikke været sen til at reagere. Som altid, når nogen træder mangemillionæren over tæerne, svarer han igen med søgsmål. I et interview i aftes på amerikanske Fox News lod præsidentkandidaten også sin holdning få frit løb:

- Jeg synes det er beskæmmende, og han burde skamme sig over sig selv, og han slettede det med det samme. Mine advokater er sat på sagen. De bryder den femårige kontrakt, som vi har lavet, så det vil koste en masse penge, advarede Trump.

De er også mordere
Trump, der er kendt - og berygtet - for at sige sin mening, lod da heller ikke til at have ændret sin holdning til 'voldtægtsimmigranterne'.

- Lederne i Mexico meget smartere end vores. De udnytter USA... Ærlig talt, så kommer der et kæmpe antal af dårlige mennesker fra Mexico. Bare tal med grænsepolitiet. Frygtelige folk kommer over grænsen. Ikke kun fra Mexico men fra alle steder, og de er mordere og folk, som vi ikke vil have i dette land, lød det på Fox News fra den sammenbidte præsidentkandidat, der fortsatte sin enetale:  

- Så jeg siger, hvad jeg vil. Jeg holder taler om det. Jeg har det største antal tilskuere, jeg får de største bifald og alle ved, at det jeg siger er sandt.

Sagsøgte tv-vært efter joke
Det er ikke første gang, at den tidligere tv-stjerne slipper sine advokater løs. Tidligere er det gået ud over talkshow-vært Bill Maher, der i en udsendelse havde gjort grin af Trump og påstået, han var født af en orangutang. I showet udfordrede Maher Trump til at modbevise det udsagn ved at fremvise sin fødselsattest og ellers få fem mio. dollars.

Trump, som selv har krævet præsident Obama til at fremvise sine identitetspapirer, tog udfordringen op, flashede sin fødselsattest og sagsøgte Maher, da han ikke hostede op med de mange millioner. Søgsmålet blev dog i sidste ende afvist af retten.

Også en New York Times journalist og forfatter har fået Trump på nakken, da han - ifølge Trump - havde offentliggjort et forkert millionbeløb over, hvor stor New York'erens formue var. The Donald mente naturligvis selv, at beløbet var langt højere.

I sin annonceringstale slog han da også formuen på over 8 mia. $ fast for alle. Selvom det beløb i dag bestrides af Forbes som kun svarende til det halve, har Donald Trump dog penge nok. Så mange, at han ikke skal bekymre sig om at andre skal finansiere sin valgkamp.

1 af 2 Den åbenmundede Trump fastholdt i aftes sin påstand på Fox News, og tilføjede, at de illegale indvandrere også var mordere. (Foto: AP)
2 af 2 Trump under sin annonceringstale, hvor han kaldte mexicanere for voldtægtsmænd. (Foto: AP)
30 kommentarer
Vis kommentarer