Profil dropper præsident-kampagne

Demokraten Kamala Harris har kastet håndklædet i ringen

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Det demokratiske ræs om at få lov til at udfordre Donald Trump i kampen om at blive amerikansk præsident fra 2021, har fået en kandidat mindre.

Således har senator Kamala Harris meddelt, at hun opgiver sit kandidatur.

Harris fortalte i første omgang sin stab om beslutningen, hvorefter hun oplyste det på sin Twitter-profil.

- Min præsidentkampagne har simpelthen ikke de nødvendige økonomiske resurser til at fortsætte, fortæller hun, samtidig med at hun fortæller, at hun finder det vigtigt at være helt ærlig om årsagen til, at hun stopper.

- Jeg er ikke en milliardær. Jeg kan ikke finansiere min egen kampagne. Og efterhånden som kampagnen har forløbet, er det blevet sværere og sværere at indsamle de penge, vi har brug for for at konkurrere, skriver hun.

Kamala Harris har tidligere i forløbet ligget som en af outsiderne til at blive demokraternes bud på en præsidentkandidat, men på det seneste er hun raslet voldsomt ned i meningsmålingerne, så hun nu ligger milevidt bag favoritterne Joe Biden, Bernie Sanders og Elizabeth Warren.

Ifølge New York Times har hendes kampagne blandt andet båret præg af, at hun løbende har skiftet retning, og samtidig skulle hendes stab være ualmindeligt splittet.

55-årige Kamala Harris sidder lige nu som senator for Californien, hvilket hun var været siden 2017. Inden da var hun, hvad der svarer til justitsminister i Californien, efter hun i en årrække havde været anklager i delstaten.

164 kommentarer
Vis kommentarer