Program: Dem skal Mutti mødes med

Angela Merkel er onsdag i Danmark i få timer for at tale politik og møde studerende

Angela Merkel. (Foto: Michael Sohn)
Angela Merkel. (Foto: Michael Sohn)

Intet er overladt til tilfældighederne, når den tyske kansler, Angela Merkel, tirsdag for første gang aflægger statsminister Helle Thorning-Scmidt og Danmark et lynvisit.

Både sikkerhed og presseforhold er detailplanlagt med tysk grundighed til det kun fire timer lange besøg, som formentlig bliver Thornings sidste modtagelse af en udenlandsk regeringsleder før folketingsvalget.

Den tyske kansler ankommer tirsdag til København, hvor første punkt på programmet er audiens for både Angela Merkel og Helle Thorning-Schmidt hos dronning Margrethe på Amalienborg kl. 11.30.

Derefter haster kortegen videre til statsministerens officielle bolig Marienborg, hvor de to regeringsledere fra 12.20 og knap to timer frem spiser frokost og diskuterer både det bilaterale forhold mellem Danmark og Tyskland samt aktuelle udenrigspolitiske emner.

Kl. 14.00 går Merkel og Thorning fra Marienborgs repræsentationslokaler for at holde pressemøde i en til lejligheden opsat pavillon i Marienborgs have.

Se også: Ekspert: Thorning må blive overvejet som FN-chef

Udover Dronningen og statsministeren er de eneste 'almindelige' danskere i Angela Merkels program, en gruppe studerende på Københavns Universitet, hvor hun sammen med Thorning slutter dagens officielle program kl. 15.10.

Under besøget ventes ventes bl.a. Femern-forbindelsen samt flygtningesituationen i Sydeuropa at komme på dagsordenen efter topmødet mellem EU's udenrigsministre i sidste uge.

Men ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, skal Merkels besøg også ses i lyset af terrorskyderierne i København i februar.

- Når kansleren tager til Danmark, skal det også ses i lyset af terrorangrebene i København, og besøget understreger blot, at de to lande står hinanden meget nær, forklarer Hans Engell om besøget.

- Danmark har været en meget tæt allieret med Tyskland, både når vi taler EU, terror og Grækenland, har Danmark og Tyskland ligget meget tæt op ad hinanden.

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere