Proud Boys til Ekstra Bladet: - Håber Trump har et es i ærmet

Ekstra Bladet har mødt nogle af USA’s omdiskuterede militsgrupper - én af grupperne kalder sig Proud Boys

Boogaloo Bois går på gaden for at forsvare retten til at bære våben.
Følg Politik

VIRGINIA, USA (Ekstra Bladet): Bevæbnede militsgrupper samlede sig mandag i USA for at demonstrere for deres ret og krav til at eje og bære våben.

Ekstra Bladet har mødt nogle af dem på gaden i byen Richmond, Virginia.

- Vi er imod den tyranniske demokratiske regering i Virginia, der forsøger at forbyde vores våben. Vi er færdige med bullshit, og vi gør oprør, hvis nogen vil fjerne vores våben, proklamerer den 37-årige mand, der kalder sig ’O’.

Blot to dage før verdens mest overvågede begivenhed - præsident-indsættelsen - er de ’stolte’ men nok allermest berygtede Proud Boys igen i søgelyset.

Før top-sikker magtoverdragelse i USA: Ekstreme militser

Denne gang, da Ekstra Bladet møder dem på gaden i Virginia, hvor en årlig lobbydag for våbenelskere finder sted, og hvor mænd og enkelte kvinder fra forskellige grupper og militser defilerer rundt i fuld militær-ornat på må og få og fremviser skydevåben, som var det metalliske potensforlængere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den selverklærede guvernør ’O’. Foto: Anthon Unger
Den selverklærede guvernør ’O’. Foto: Anthon Unger
 

Proud Boys blev især kendt, da Donald Trump åbenlyst hyldede deres højreorienterede og racistiske profil i en valgdebat ved at sige de siden så berømte ord: 'Proud Boys, stand back and stand by.'

Trods gruppens ubestridte støtte til den afgående præsident tager den 37-årige selverklærede guvernør ’O’ i dag afstand fra angrebet på Kongressen.

En begivenhed, deres frontmand Enrique Tarrio ellers skulle have deltaget i, men han blev i stedet anholdt, inden han nåede så langt.

- Angrebet var en tragedie i sig selv. Folk blev dræbt, og dem, der stormede Kongressen, var ikke tilknyttet Proud Boys. Vi havde intet med det at gøre. Jeg har ondt af familierne, som har mistet, påstår ’O’ om den historiske event, hvor arrige og bevæbnede horder forcerede Kongressen, der i hvert fald nu er blevet en af verdens mest sikre bygninger op til indsættelsen senere onsdag.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Den 6. januar blev Kongressen stormet af Trump-tilhængere

Forberedt på krig: Skræmmer amatør-krigere væk

- Jeg tror ikke, at 25.000 soldater er udstationeret for at beskytte Joe Biden. Jeg tror, noget andet er på spil, siger ’O’ kryptisk iført sin militærvest udstyret med et stort Proud Boys-flag over skulderen og en ånde, der stinker af sprut, før han uddyber:

- Men jeg tror, at Trump har et kort i ærmet. Det ville være helt fantastisk. Jeg tror ikke, at indsættelsen kommer til at foregå, som folk forventer. Jeg tror, folk kommer i fængsel …

- Og det er godt at have et Trump-kort i ærmet?

- Ja, det er fantastisk. En fantastisk ting, siger han om USA’s afgående 45. præsident, der selv har proklameret, at han ikke vil deltage i den ellers traditionsrige ceremoni.

Se flere billeder fra Ekstra Bladets reportage blandt ekstreme militser i Richmond, Virginia, her:

Billedgalleri

Våben lobby afholder demonstration. Fotos: Anthon Unger
Mike Dunn viser ammunitionen.
To dage før Joe Biden indsættes som USAs præsident er sikekrheden i top i Richmond Virginia.
To dage før Joe Biden indsættes som USAs præsident er sikkerheden i top i Richmond Virginia.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind