Putin holder hof og Ekstra Bladet spørger: - Hvornår kommer ubåden til Danmark?

Ruslands præsident, Vladimir Putin, åbner op for telefonlinjerne i dag og svarer på alle mulige slags spørgsmål fra nær og fjern

Vladimir Putin er her fotograferet, mens han leger med sin hund, Yume. Foto: AP
Vladimir Putin er her fotograferet, mens han leger med sin hund, Yume. Foto: AP

Er der noget, der trykker, eller er din verden bare lidt grå for tiden? I dag kan Vladimir Putin hjælpe - eller han kan i hvert fald give et råd med på vejen.

Det er nemlig blevet tid til det årlige 'direkte linje'-møde, hvor den russiske bjørn svarer på opkald fra almindelige mennesker.

Noget tyder dog desværre på, at man skal være usædvanlig heldig for at blive stillet om, for allerede i går, onsdag, meldte det statstøttede medie Sputnik News, at 1,6 millioner spørgsmål var kommet ind. Og det altså inden, at mødet officielt er gået i gang.

Det hele løber af stablen ved et stort opsat tv-show, som begynder klokken 11 dansk tid fredag. Har du et spørgsmål, kan du indtelefonere det på telefonnumrene: +7-499-550-40-40 og +7-495-539-40-40.

Ekstra Bladet har ringet
Ekstra Bladet forsøgte sidste år ved en lignende begivenhed at komme igennem til Putin, men vi var desværre ikke heldige.

Derfor har vi naturligvis gjort forsøget igen. Denne gang har vi ringet og lagt to forskellige beskeder på telefonsvarerne. Vi starter med et par spørgsmål om danske forhold:

- Hej præsident. Vi kunne godt tænke os at vide, hvornår din atomubåd, som skal igennem dansk farvand, sejler forbi Danmark?

Spørgsmålet udspringer af, at verdens største atomubåd russiske TK-208 også kaldet 'Dmitry Donskoy' bliver fulgt tæt af det danske forsvar. På et eller andet tidspunkt her i sommer skal den nemlig igennem vores farvand for at komme til Sankt Petersborg.

Vores andet spørgsmål om danske forhold lyder som følger:

- Kære præsident. Hvad ville det betyde for det dansk/russiske forhold, hvis EU og ultimativt Danmark siger nej til anmodningen om at anlægge den russiske gasledning North Stream II i dansk farvand ved Bornholm?

Spørgsmålet tager udgangspunkt i den store debat, der har været, på grund af en gasledning russerne vil lægge 140 kilometer gennem dansk farvand. Reelt set er det Energistyrelsen, der skal besvare ansøgningen, når den kommer, men Lars Løkke er gået ind i sagen, fordi det er en rigtig varm kartoffel.

Politisk er man nemlig bange for, at et nej til rørledningen vil sætte skår i forholdet til Rusland og måske endda Tyskland, hvor rørledningen skal ende.

Lars Løkke har dog imidlertid sendt aben videre til EU. Blandt andet med den begrundelse, at kritikere er bange for, at en gasrørledning gennem Østersøen ville gøre det nemmere for det russiske selskab Gazprom at lukke for gassen til Ukraine.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Vladimir Putin kan også godt lide at gå på jagt. Foto: AP
Vladimir Putin kan også godt lide at gå på jagt. Foto: AP

Besked nummer tre
Selv om Nord Stream II er spændende kunne vi på redaktionen ikke helt begrænse os til at spørge ind til den.

Derfor indtalte vi også følgende spørgsmål, der handler mere om USA, Trump og valgkampen i november:

-  Kære præsident. I den seneste tid har der været store spekulationer om, hvorvidt Rusland blandede sig eller forsøgte at blande sig i det amerikanske valg i november sidste år. Tidligere chef for FBI James Comey siger, at han ikke er i tvivl om, at I forsøgte at have en finger med i spillet. Du, Putin, har udtalt, at I ikke har haft en finger med i spillet, men hvordan forholder du dig til, at anklagerne alligevel bliver ved at dukke op? Hvorfor tror du, det betyder så meget for amerikanerne, om Rusland har været indblandet eller ej?

Det spørgsmål tager udgangspunkt i den efterhånden lange sag, der handler om, hvorvidt Rusland - som spørgsmålet antyder - havde en finger med i spillet, før, under og efter Trump blev valgt som præsident i USA.

Det handler mest om løn
Det russiske, statsstøttede medie Sputnik News har talt med talsmand fra Kreml Dmitry Peskov, om, hvad folk især henvender sig med af spørgsmål.

- Der er forskellige sociale spørgsmål, som handler om lønforhold og pensioner. Der ud over er der spørgsmål om hjemlige forhold i bopælen og for eksempel offentlige forhold og sundhed, siger Peskov.

Desuden er der kommet end del spørgsmål ind fra folk, der gerne vil have Putins råd til personlige forhold. Til gengæld er der ikke kommet særlig mange ind, der handler om udenrigspolitik.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.