Putins agenter til sexet sladrehank: Hold fingrene væk

Skandale-modellen Anastasia Vasjukevitj kæfter igen op efter anholdelse forrige weekend

Den hviderussiske model Anastasia Vasjukevitj bryder nu igen tavsheden efter sin anholdelse i Moskva op til sidste weekend. Foto: AP
Den hviderussiske model Anastasia Vasjukevitj bryder nu igen tavsheden efter sin anholdelse i Moskva op til sidste weekend. Foto: AP

'Det reddede mit liv. Hvordan kan jeg fortryde?'

Det er essensen af den hviderussiske skandale-model, Anastasia Vasjukevitjs første offentlige udmelding til CNN efter hendes one woman-show i massemedierne forrige weekend og de seneste tre års trusler om at offentliggøre hemmelige video-optagelser med afsløringer af russiske topfolks indblanding i den amerikanske valgkamp i 2016.

Det kulminerede med Anastasias anholdelse i Moskvas Sheremetyevo-lufthavn for nylig. En lille hær af russiske agenter ventede foran hendes fly fra Bangkok og førte hende væk til en ukendt adresse.

Anastasias farlige affære
Nu afslører den 28-årige sex-vejleder, escortpige og forfatter, at de russiske sikkerhedsfolk med alle oratoriske midler forsøgte at lukke munden på hende.

Milliardæren Oleg Deripaska i fortrolig samtale med Ruslands præsident Vladimir Putin. De to magtfulde mænd er uden tvivl grundigt trætte af Anstasia Vasjukevitj store mund. Foto: AP
Milliardæren Oleg Deripaska i fortrolig samtale med Ruslands præsident Vladimir Putin. De to magtfulde mænd er uden tvivl grundigt trætte af Anstasia Vasjukevitj store mund. Foto: AP

De beordrede hende især til at holde kæft med den affære, hun igennem flere år dyrkede med den magtfulde aluminiums-milliardær Oleg Deripaska. Han udmærker sig ved at  have nære forbindelser til Vladimir Putin og nogle af den amerikanske præsident Donald Trumps nære medarbejdere.

- De forklarede meget tydeligt, hvad jeg skulle gøre og sige og ikke sige. De sagde til mig, at jeg skulle holde fingrene væk fra Oleg Deripaska, fortæller Anastasia Vasjukevitj i det eksklusive interview med CNN.

Seksuel træning i Pattaya
I hendes udlægning instruerede agenterne hende også i, at hun skulle holde op med at udtale sig om Donald Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort, og om hans kontakt til embedsmænd og ministre i den russiske regering.

Anastasia Vasjukevitj opnåede i første omgang international berømmelse, da hun efter en rundrejse i metal-milliardæren Oleg Deripaskas lystyacht i 2016 lagde sig ud med krydstogtets magtfulde vært og derefter truede med at afsløre lyssky aftaler mellem nøglepersoner i Vladimir Putins stab og Donald Trumps kampagnefolk.

Ansatasia Vasjukevitj bag tremmer i Bangkok i 2018. Foto: Ritzau Scanpix
Ansatasia Vasjukevitj bag tremmer i Bangkok i 2018. Foto: Ritzau Scanpix
 

Den karismatiske kvindes nedtur eksploderede for alvor, da hun i februar sidste år blev arresteret i Pattaya i Thailand under en erotisk 'trænings-session'.

Det kostede hende senere en dom på 18 års fængsel for at have etableret og været medlem af et hemmeligt selskab og for forsøg på at lokke unge mennesker til at prostituere sig.

Anastasia: - Det er mit liv

Anastasia Vasjukevitj lykkedes med at udnytte sin taletid i medierne og blive løsladt i utide, men de russiske myndigheder var ikke sene til igen at slå kløerne i den besværlige kurtisane, da flyet med hende om bord landede i Sheremetyevo.

I interviewet med CNN beskriver hun fængselsopholdet i Bangkok som 'et helvede', og hun er tilsyneladende også grundigt træt af sin hovedrolle i medierne:

- Det er som en 'blockbuster med mig inden i. Det er bare ikke en film. Det er mit liv, siger hun til CNN.

Spørgsmålet er så, om det endelig er lykkedes Vladimir Putiens sikkerhedsfolk at få den sexede sladrehank til at klappe i.

Hvor er du, Anastasia Vasjukevitj? Den russiske model skutter sig her bag tremmer i Bangkok. Nu er hun tilbageholdt på en ukendt adresse i Rusland. Foto: Ritzau Scanpix Tæt på Model truer magtens mænd: Putins sexede sladrehank

34 kommentarer
Vis kommentarer