Annonce:
Annonce:

Q: - Den største sten er ryddet af vejen

Det er meget usandsynligt, at Jon Stephensen bliver smidt ud af Moderaternes Folketingsgruppe lige nu, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup

Søndag offentliggjorde Aveny-T, at de dropper en politianmeldelse mod Jon Stephensen. Foto: Jonas Olufson.
Søndag offentliggjorde Aveny-T, at de dropper en politianmeldelse mod Jon Stephensen. Foto: Jonas Olufson.
Annonce:
Følg Politik

Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, har i løbet af de seneste uger været gennem mange møgsager, men det kan se ud til at vende nu.

Det mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Lige nu har jeg svært ved at se, at nogle siger, at han skal gå fra Moderaterne.

En af de væsentligste har været historien om, hvordan Jon Stephensen har været anklaget for at have forfalsket en underskrift, mens han var direktør på Aveny-T.

Kæmpe vending
Den sag tog dog en kæmpe drejning søndag eftermiddag, da bestyrelsen hos Aveny-T meddelte, at de ikke agter at politianmelde kulturordføren.

Det anser Henrik Qvortrup som en væsentlig forandring i hans situation.

- I alle de her sager med Jon Stephensen, så har jeg hele tiden vurderet, at hans største problem var det med underskriften. For hvis han kunne blive dømt for det, så ville det se skidt ud.

Annonce:

Men den situation ændrer sig altså markant nu, efter Aveny-T på baggrund af rådgivning fra to uvildige advokater har valgt ikke at indgive en anmeldelse.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Jon Stephensen fastholder stadig, at han ikke har forfalsket en underskrift

En sag for vælgerne
En anden væsentlig historie, som Jon Stephensen har været involveret i, kom fra TV 2 i tirsdags.

I en artikel har over 30 personer, som TV-stationen har talt med, anklaget ham for trusler, magtmisbrug og manipulation.

Det fik lørdag Jon Stephensen til at gå ud og give en 'uforbeholden undskyldning' til de involverede.

Den sag anser Henrik Qvortrup dog som værende en 'temperaments-sag', og ikke som noget der i dens nuværende form kommer til at fælde ham.

- Jeg har svært ved at se, at Moderaterne smider ham ud på grund af det, der er fremlagt i TV 2 artiklen. Det er nærmere et spørgsmål til vælgerne næste gang, der er Folketingsvalg.

Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, at den største sten nu er ryddet af vejen for Jon Stephensen (M). Foto: Jonas Olufson
Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, at den største sten nu er ryddet af vejen for Jon Stephensen (M). Foto: Jonas Olufson

Annonce:

Kunne presse regeringen
Jon Stephensen står til gengæld stadig over for noget af et reparationsarbejde i forhold til at få opbygget hans troværdighed og image, mener Henrik Qvortrup.

- I forhold til om hans politiske karriere var truet, så vil jeg mene, at den største sten er ryddet af vejen.

Spørgsmålet om, hvorvidt Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, har tænkt sig at reagere hårdt mod Jon Stephensen, tror Ekstra Bladets politiske kommentator ikke på.

- Læg så dertil, at det ville være enormt skidt for regeringen, hvis Jon Stephensen blev presset ud og dermed bliver løsgænger. For så ville regeringen sidde på et meget, meget yderligt mandat.

Tilsammen har regeringens tre partier, Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, 89 mandater ud af de 179 der i alt er.

De fire nordatlantiske mandater holder sig til gengæld normalt ude af dansk indenrigspolitik, hvilket giver SVM-regeringen et de-facto flertal.

OVERBLIK: Anklagerne mod Moderaternes Jon Stephensen

Jon Stephensen, som i dag er folketingsmedlem fra Moderaterne, har en lang fortid i teaterbranchen som blandt andet direktør for teatrene Østre Gasværk og Aveny-T.

De seneste måneder - og særligt i de seneste uger - er der kommet en lang række anklager mod Jon Stephensen, som blev valgt til Folketinget 1. november.

Han blev fyret som direktør for Aveny-T i maj, efter at bestyrelsen havde mistet tilliden til ham. På det tidspunkt havde han været teaterdirektør siden 2011.

Her er et overblik over de anklager, der har ramt Jon Stephensen på det seneste:

* Anklager om bestikkelse af syge skuespillere:

I august sidste år kunne Zetland bringe historien om, at Jon Stephensen i mindst tre tilfælde som teaterdirektør på Aveny-T havde tilbudt syge skuespillere 5000 kroner for at gennemføre en forestilling.

Det skete blandt andet, efter at en skuespiller var besvimet under en forestilling i december 2018.

Jon Stephensen har erkendt, at han ikke skulle have tilbudt penge til de syge skuespillere.

* Anklager om forfalsket underskrift:

Bestyrelsesformanden for Aveny-T, Henning Dyremose, har i februar fortalt, at fyringen af Jon Stephensen blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift.

Det nægter Jon Stephensen.

Senest er beskyldningen også kommet fra en anonym medarbejder, som ved hændelsen angiveligt lavede en lydoptagelse. Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

* Anklager om ødelagte kunstværker:

Jyllands-Posten kunne i slutningen af februar skrive, at Jon Stephensen har efterladt sin tidligere arbejdsplads Aveny-T i et økonomisk rod.

Blandt andet har kunstneren bag to malerier sagsøgt teateret for op mod 500.000 kroner, efter at Jon Stephensen efter sigende skulle have været medvirkende til, at to af kunstnerens værker, som han havde udlånt til teateret, er blevet ødelagt.

* Anklager om giftigt arbejdsmiljø:

Tirsdag beskrev TV 2, hvordan Jon Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd.

Blandt andet har en ung skuespiller beskrevet, hvordan et nøgenbillede mod hendes vilje blev brugt i reklamematerialet for et teaterstykke.

Flere scenografer og en teaterdirektør fortæller, hvordan de er blevet overfuset og truet med at få ødelagt deres karriere.

Også Dansk Skuespillerforbund bekræfter, at de har modtaget 'flere henvendelser' om Jon Stephensen.

Jon Stephensen har givet de berørte en 'uforbeholden undskyldning'. Men han har samtidig sagt, at han ikke kan genkende billedet, der tegnes af ham.

* Anklager om leje af Airbnb-lejligheder:

I efteråret 2021 betalte Aveny-T i en periode for, at Jon Stephensen boede i en lejet Airbnb-bolig, mens hans egen bolig i Kartoffelrækkerne i København blev renoveret.

Teatrets bestyrelsesformand Henning Dyremose har til Børsen sagt, at han ikke kendte til, at teatret betalte huslejen.

Jon Stephensen derimod mener, at der var lavet en aftale om, at teateret skulle betale huslejen. Han erkender dog overfor DR, at han ikke har betalt skat af beløbet, som loven ellers foreskriver.

Kilder: Zetland, DR, Børsen og Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: