Annonce:
Annonce:

Q: Et snedigt træk af Løkke

At sende Jon Stephensen på orlov er 'snedigt' af Lars Løkke Rasmussen (M). Samtidig bliver den kommende tid afgørende for Stephensen, vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup

Jon Stephensen er begravet i lortesager. Journalist Jonas Sahl gennemgår de største brølere fra skandalepolitikeren her

Jon Stephensen er begravet i lortesager. Journalist Jonas Sahl gennemgår de største brølere fra skandalepolitikeren her.
Annonce:
Følg Politik

Ved at sende Jon Stephensen på selvbetalt orlov signalerer formand for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, at man i partiet tager sagen alvorligt, samtidig med at man undgår at udsætte regeringen for fare.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

Selvom det er Jon Stephensen selv, der søger orlov, lagde Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke skjul på, at der er tale om en gensidig aftale, da han udtalte sig om sagen i en video mandag aften.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt 'tager afstand' fra Jon Stephensens beskeder, siger han på pressemøde

Minister tager afstand fra Jon Stephensens beskeder.

Afgørende for hans fremtid
- Jeg synes sgu, at det er meget smart tænkt af Lars Løkke Rasmussen, det må jeg bare give ham, siger Qvortrup og uddyber:

Annonce:

- Den her løsning, hvor ingen kan påstå, at der ikke bliver handlet, men hvor der omvendt ikke bliver handlet på en måde, der kan gøre Jon Stephensen så vred, at det kan true regeringen, synes jeg faktisk, har lidt karakter af et columbusæg, det må jeg sige.

Ifølge kommentatoren bliver den kommende tid afgørende for Jon Stephensens fremtid i partiet.

- Jeg kan tage fejl, men jeg tror ikke, at Jon Stephensen er færdig, siger Qvortrup.

- Nu går den store jagt jo på at finde andre lig i lasten hos ham, og det er klart, at hvis der kommer mere frem af samme kaliber, så ser det meget skidt ud for ham. Skulle det vise sig at være ét blandt andre eksempler, jamen så er han færdig som gårdsanger i dansk politik.

Omvendt vurderer Qvortrup, at vi kommer til at se Jon Stephensen tilbage hos Moderaterne på den anden side af sommerferien, hvis det kan isoleres til denne ene sag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stephensen er kommet i modvind, efter at TV 2 blandt andet kunne dokumentere, at han har skrevet til et 19-årigt, kvindeligt partimedlem, at hun 'er smuk med den lækreste krop'. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Stephensen er kommet i modvind, efter at TV 2 blandt andet kunne dokumentere, at han har skrevet til et 19-årigt, kvindeligt partimedlem, at hun 'er smuk med den lækreste krop'. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

'An offer you can't refuse'
Den politiske kommentator kalder håndteringen af sagen en meget 'Løkke'sk' løsning. Han mindes ikke, at man har anvendt modellen med 'påtvunget orlov' før.

Annonce:

- Jeg har set masser af politikere, der er gået på orlov, og teknisk set er det jo også det, Jon Stephensen gør. Men det er jo rimelig tydeligt, at hvis ikke han selv havde søgt orlov, så havde andre søgt det for ham. Eller det, der er værre. Det er an offer you can't refuse (et tilbud, man ikke kan sige nej til, red.).

Qvortrup vurderer, at Løkke med det snit, han lægger, tilfredsstiller mange.

- Alle muligheder holdes åbne, og samtidig kan ingen sige, at Moderaterne ikke tager det her alvorligt.

Dog bliver det meget interessant at se, hvordan Jon Stephensen selv kommer til at forholde sig til sagen, mener Qvortrup.

- På et eller andet tidspunkt må Jon Stephensen vel komme ud med en eller anden form for erklæring. Måske han stiller sig til rådighed for et interview, eller han skriver noget på Facebook. Og der tror jeg, at han er nødt til at lægge sig meget fladt ned. Ethvert anstrøg af at være kæk i sådan en situation tror jeg ikke vil falde heldigt ud. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: